28.09.1951. Na tržište stavljeni prvi televizori u boji


odel uređaja koji je ušao u prodaju nosio je naziv CBS-Columbia Color Television Reciever, a imao je razmjerno malen ekran. 

Dana 28. rujna 1951. godine pojavili su se na tržištu prvi televizori u boji. Radilo se o projektu američke televizijske kuće CBS (Columbia Broadcasting System), koja je radi promocije vlastitog emitiranja u boji prethodno kupila jednu tvrtku za proizvodnju televizijskih aparata. Spomenutog dana pustio je CBS prve primjerke svojih uređaja u prodaju, uz obilnu marketinšku kampanju. Prodavači televizora u New Yorku bili su, doduše, nesigurni oko uspjeha tog projekta jer veliki proizvođači televizora nisu krenuli u usporednu proizvodnju uređaja u boji (nisu željeli čak ni modificirati svoje postojeće crno-bijele aparate).

Osim toga, velike marketinške agencije nisu podržale projekt pa je taj pokušaj CBS-a propao. Kupcima je prodano samo stotinjak televizora, a ostale je uređaje nakon propasti projekta CBS otkupio iz trgovina, prekinuvši daljnju proizvodnju. Spomenuti model uređaja koji je bio ušao u prodaju, a zatim je povučen, nosio je naziv CBS-Columbia Color Television Reciever, a imao je razmjerno malen ekran koji je pokrivao samo oko jedne četvrtine širine prednje ploče televizora. Usporedno sa CBS-om u proizvodnju sličnih televizora u boji upustila se i kompanija Paramount, no ubrzo je odustala od projekta vidjevši propast CBS-ovog pokušaja.