Učenici trećeg razreda iz Budaševa su u srijedu, 10. travnja, u sklopu planirane terenske nastave, posjetili sjedište Sisačko – moslavačke županije gdje su ih ugostili župan Ivo Žinić te njegovi zamjenici Ivan Celjak i Roman Rosavec.
U prvom dijelu susreta, nakon srdačne dobrodošlice, župan je učenicima približio način na koji funkcionira županija, upoznao ih sa zavičajnim područjima Sisačko – moslavačke županije, dužnostima i opsegom posla župana i njegovih zamjenika.

Susret je nastavljen u opuštenom ozračju uz pitanja malenih i radoznalih osnovnoškolaca koje je zanimalo radno vrijeme župana, opseg njegovog posla, odabir vršenja funkcije, slobodno vrijeme i još koješta.
Svoju školu i razred, dužnosnicima županije, predstavila je predsjednica razreda Agata Klasnić, opisujući školu iz koje dolazi kao toplu, sigurnu i uspješnu, uvijek spremnu za pomoć svojim učenicima.

Svoj razred je predstavila kao jednu složnu i kreativnu cjelinu koja marljivo uči, voli sudjelovati u raznim natječajima i smotrama, istaknula je veliku uključenost i podršku roditelja u svim razrednim aktivnostima.
Mjesto Budaševo i brojne udruge u mjestu je, kroz pisani rad, predstavila Gabriela Šokčević, a stihovima Tonka Balen.

Učenici trećeg razreda su aktivno uključeni u život zajednice čiji su dio. Između ostalih aktivnosti, oni izvode autorsku pjesmu o zaštitniku svoje župe, bl. Alojziju Stepincu, koju su i otpjevali na ovom susretu.
Projekt i sve vezano uz pjesmu, predstavnicima županije prezentirale su Lucija Pavlović i Tonka Balen.

Županu su otkrile kako je želja svih snimiti i spot za njihovu pjesmu, ali im je potrebna pomoć za koju su se iskreno obratile županu.
Dobile su odgovor kako će im želja biti ispunjena.

Na kraju susreta su razmijenjeni darovi. Župan je djecu darivao slatkim darovima, a oni su njemu uručili slikovnicu koju su sami izradili, a u kojoj su predstavili svoje mjesto, školu i župu.

Foto: smž