Predsjednik Vlade Andrej Plenković održao je u srijedu nakon sjednice Užeg kabineta konferenciju za medije o nekoliko aktualnih tema među kojima su i one značajne za stanovnike Banovine.
Najavio je i nastavak mjere nadoknade troškova električne energije.
„Struja će biti i u travnju nadoknađena za sve one koji su stradali u potresu na Banovini“, rekao je premijer Plenković.

Također, Hrvatske autoceste neće ni kroz mjesec travanj naplaćivati cestarinu od Zagreba do Lekenika.

Osim toga, Predsjednik Vlade najavio je kako će Vlada nastaviti i s mjerama za očuvanje radnih mjesta i u mjesecu travnju.
„Dakle, mjera od 4.000 kuna nastavit će se i za travanj za sve one gospodarske subjekte koji su, prema kriterijima koji postoje, u mogućnosti tražiti tu vrstu podrške. Također, nastavit ćemo i s mjerom za nadoknadu fiksnih troškova za one subjekte kojima je zbog određenih mjera ograničenja u borbi protiv Covida-19 njihova poslovna aktivnost onemogućena u odnosu na ranije“, istaknuo je.

Podsjetio je da je upravo tom mjerom, koju je Vlada uvela prije gotovo godinu dana, očuvana zaposlenost, a premijer je dodao da će podaci o ukupnom broju osiguranika krajem ožujka pokazati da je on čak i veći nego u istom razdoblju prošle godine.

„Vlada je s mjerom u koju smo uložili dosad preko 10 milijardi kuna očuvala radna mjesta, zaposlenost i omogućila našim gospodarstvenicima kojima je to bilo bitno da premoste situaciju krize“, poručio je.

Izvor: vlada.gov.hr