Danas su Osnovnu školu Sela i Dječji vrtić sv. Marije Magdalene posjetili  članovi Dječje scene Teatra Gavran koji su za djecu izveli lutkarski igrokaz pod naslovom Mudra sova i lukava lisica.

Autor igrokaza je Miro Gavran, a režiju i kreaciju lutaka potpisuje magistar glume i lutkarstva Jakov Gavran. Originalnu glazbu skladala je Hana Huljić, a u predstavi su nastupili diplomirani glumci – lutkari Luka Bjelica, Davor Kovač i Jakov Gavran. Dramaturg na ovoj predstavi je sveučilišni profesor i doktor lutkarstva Hrvoje Seršić.
Predstava je edukativne naravi. Cijela priča govori o vrijednoj vjeverici kojoj je zimnicu otuđila lukava lisica. Uz pomoć mudre sove, vjeverica vraća svoje blago, ali i uči kako steći samopouzdanje i suočiti se s neugodnim situacijama.  Sve šumske životinje u predstavi imaju osobine ljudi, a poruka je cijelog prikaza je kako je uvijek najbolje biti to što jesi.

Druženje nakon izvedene predstave nastavljeno je s djecom vrtićke dobi u vrtiću u Selima. Glumci su posjetili vrtić, djeci donijeli darove i s njima razgovarali o predstavi .

Iz vrtića poručuju kako zahvaljujući ravnateljici škole, Đurđici Bočina, ostvaruju odličnu međusobnu suradnju oko svih zajedničkih aktivnosti važnih za kvalitetno funkcioniranje vrtića i škole.