Ako ste se danas iznenadili rezanjem drveća i ukrasnog grmlja ispred zgrada na Brzaju od broja 9 do 18, površina se uređuje kako bi se na njoj izgradio parking.

Naime, zbog izgradnje vrtića na Brzaju koji se gradi sredstvima U.S Army Corps of Engineers u iznosu oko 4,5 milijuna kuna, dok je udio Grada Siska oko dva milijuna kuna, radi se i novo parkiralište.

sisak.hr

Budući vrtićki objekt moći će primiti oko 80 djece, a u sklopu novog vrtića bit će uređena i multifunkcionalna dvorana od oko 80 m2.

Gradnja velikog parkirališta između Ulice Tina Ujevića i Gustava Krkleca, odmah pored budućeg vrtića podrazumijeva 70 parkirališnih mjesta, od čega 4 za osobe s invaliditetom, a povećat će se i broj parkirnih mjesta u Ulici Tina Ujevića za vozila stanara, te za roditelje koji dovoze djecu u vrtić. Vrijednost radova izgradnje parkirališta je 2,1 milijun kuna s PDV-om, a izvođači su tvrtke Ceste Sisak i Toni Gale.

Galdovčani još uvijek “na čeki”

sisak.hr

06. travnja 2017. na zboru građana u Gradskoj četvrti Galdovo, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček uz zamjenika g. Rendulića te pročelnika komunalnog odjela, g. Lerotića, odgovorila je na pitanje mještana oko izgradnje vrtića kako Grad Sisak traži pogodnu parcelu ili postojeći prostor kako bi i Galdovo dobilo dječji vrtić, a u ožujku ove godine na službenim stranicama Grada Siska, objavljeno je kako se za vrtić u Galdovu izrađuje dokumentacija bespovratnim sredstvima Europske unije.

Od tada, Galdovčani su preko gradskog vijećnika Maria Markića pokušavali dobiti konkretniji odgovor da li je i gdje “zapelo” i kada će se krenuti s gradnjom.

08. lipnja 2018. gdin Markić je ponovo postavio upit:

Zapisnik sa sjednice Gradskog vijeća od 08. lipnja 2018.
Zapisnik sa sjednice Gradskog vijeća od 08. lipnja 2018.

Budući je ugovor potpisan, a sredstva su trebala biti isplaćena u lipnju, ne čudi stoga što se Galdovčani pitaju: “Gdje je zapelo“?