Da nije sve tako neriješivo i dugotrajno komplicirano, uvjerili smo se danas vidjevši na terenu u Novom Selu, novo vježbalište u tzv. “Street workout parku”.

Naime sve je krenulo jednom privatnom porukom koju je Siščanin Dino Kovač poslao na facebooku gradonačelnici. Izložio je ideju o vježbanju na otvorenom, a gradonačelnica je potom ispred Grada Siska financirala nabavu sprava u vrijednosti 35.000 kuna s PDV-om, koje je postavila gradska firma Komunalac Sisak.

” Prepoznala sam njihovu ozbiljnost i želju te smo u suradnji s Komunalcem vrlo brzo ovu ideju i realizirali. Ovo je dobra priča i sve ovakve ili slične inicijative uvijek su dobrodošle i uvijek volimo napraviti pravu stvar tamo gdje je to i potrebno” – naglasila je danas gradonačelnica koja je obišla novopostavljeni street workout park u Novom selu. (sisak.hr)

 

 

 

 

Ne treba stoga biti obeshrabren u svojim idejama, postoji način na koji ih se može realizirati. Ova privatna poruka jednog građanina Kristini Ikić Baniček, pronašla je put da se gradskim novcem isfinancira ideja vježbališta.

Ako imate ideja koje mogu koristiti široj zajednici, a ne nailazite na pozitivno rješenje zbog spore administracije, pokušajte sa slanjem poruke na facebooku. Dini je uspjelo. Danas se i cijeli svijet mijenja putem društvenih mreža, možda se i u Sisku još nešto uljepša.

Javite nam svoju priču!

Foto: sisak.hr