Da bi nastava bila što kvalitetnije izvođena i odgojno – obrazovni rad s učenicima ispunio sve svoje ciljeve i zadaće, potrebna je prije svega temeljita priprema onih koji tu nastavu izvode i poučavaju učenike. Bez obzira na dobru pripremu, svaki se učitelj, nastavnik ili profesor bar jedanput zapitao što kad, unatoč svemu, nastupi zasićenje? Odgovor je jednostavan!! Potrebna je promjena.

Donosimo jedan izvrstan primjer koji pokazuje kako dobro pripremljenim aktivnostima tematskog dana osvježiti nastavni proces i maksimalno angažirati učenike kao svoje prve suradnike – na obostrano zadovoljstvo.
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava (10.prosinca) u Strukovnoj školi Sisak po prvi puta je održan Multikulti dan. Bio je to dan kulture, mode, pjesme, običaja i izričaja. Bio je to dan kada se slavilo bogatstvo različitosti Strukovne škole Sisak.
U realizaciji programa organizatorima su pomogli KUD-u Posavina, Budaševo i KUD-u Mošćenica koji su za ovu prigodu posudili narodne nošnje za sudionike.
Na Multikulti danu prikazane su slijedeće glazbeno-scenske točke:

Predstava učenika 2.a razreda pod nazivom „Za bolji svijet“
Prikaz muških i ženskih narodnih nošnji Slavonije, Moslavine, Like i Splita. Nosili su ih učenici 2.c i 4.a razreda
Tamburaški sastav, učenici 4.a i 4.b razreda, uz pomoć tamburaša iz drugih škola
Modna revija učenica 1.c razreda, zanimanja Modni tehničar, pod nazivom „Nova rubina iz mojeg ormara“
Učenik 3.b razreda M.V. i prijatelji predstavili su se svirkom na električnim gitarama
Modna revija ruskih tradicijskih oprsja
Romsko kulturno-umjetničko društvo „Crni biseri“ iz Siska
8Učenik 2.d razreda L.T. predstavio se pjesmama Đurđevdan i Prvi poljubac

Vjerujemo kako su nove aktivnosti sličnog sadržaja, ili nekog drugog jednako zanimljivog, u planu rada vrijednih ljudi iz Strukovne škole Sisak.

Izvor: Nataša Perković, prof.
Fotografije: Jana Filipčić, Marija Rebić, pixabay