Ovi lokalni izbori potvrdili su da je HDZ najsnažnija, pobjednička politička stranka. U Sisačko-moslavačkoj županiji HDZ-ov kandidat za župana, uz podršku HSLS-a, HSS-a, HSP-a, Hrvatske konzervativne stranke, HNS-a i HSU-a, Ivan Celjak osvojio je 48 posto glasova, odnosno njih 32.410. Po broju glasova Celjak je tako treći od svih HDZ-ovih kandidata za župana diljem Hrvatske i s optimizmom kreće po pobjedu u drugom krugu.

„Od srca zahvaljujem svima vama koji ste glasali te vas pozivam da izađete na izbore u drugom krugu kako bismo nakon pobjede konačno mogli krenuti raditi. Već od prvog dana mog mandata dat ću sve od sebe da obnova bude što brža i kvalitetnija i da revitaliziramo našu županiju. Imamo program koji je konkretan i provediv, stoga rezultat u prvom krugu pokazuje široku podršku”, istaknuo je Ivan Celjak te dodao kako ga raduje što građani Sisačko-moslavačke županije, unatoč svemu što se dogodilo, i dalje imaju nadu i optimizam te vjeruju da je moguć pravi početak koji ova županija i zaslužuje.

Prioritet je dakle temeljita, potpuno transparentna i kvalitetna obnova. Potrebno je obnoviti, odnosno sagraditi nove škole, kao što su Ekonomska škola Sisak i Glazbena škola Frana Lhotke Sisak, dovršiti učenički dom u Sisku i obnoviti oštećene prostorije Doma zdravlja Sisak. Vlada RH je zakonskim okvirom osigurala stopostotnu konstrukcijsku obnovu objekata stradalih na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije, a Ivan Celjak će kao župan inzistirati na što bržoj provedbi u skladu sa svim propisima.

Važna činjenica za razvoj županije je i to što će, donošenjem Odluke o promjeni NUTS regija, naši poduzetnici moći doći do 70 posto bespovratnih sredstava za ulaganje u nove proizvodne pogone, opremu i strojeve. U suradnji s našim gradovima i općinama sufinancirat će se i kamate na kredite poduzetnicima i time dovesti do stabilizacije poslovanja i smanjenja nezaposlenosti na području Sisačko-moslavačke županije. Kroz Fond EU Just transition u vrijednosti 250.000 eura, veća industrijska poduzeća na području županije moći će unaprijediti i ojačati poslovanje te osim zadržavanja postojećih radnih mjesta otvoriti i nova. Županija će također nabaviti i CNC strojeve i ostalu jedinstvenu opremu u Republici Hrvatskoj, koji će se staviti na raspolaganje poduzetnicima a naši će se učenici školovati za rad s istima i biti konkurentni na tržištu rada.

Obnovom kompleksa OB dr. Ivo Pedišić Sisak podići će se razina kvalitete i dostupnosti zdravstvenih usluga, a studenti će kroz program novog visokoškolskog obrazovanja kojeg ćemo uspostaviti – Zdravstveno veleučilište Sisak, imati priliku učiti i izravno primjenjivati svoje znanje.

To su samo neke od ključnih točki programa Ivana Celjaka, a možete ih podržati svojim glasom u nedjelju 30. svibnja. Birajte 1, birajte župana za pravi početak!