Humanitarni i donatorski koncert čija sredstva će se iskoristiti za obnovu Glazbene škole nastavljaju se i dalje. Ovoga puta donatorski koncert održat će Komorni trio Crisostomo u sastavu Krešimir Marmilić – violina, Matija Štajcar – violončelo i Biserka Krčelić – harfa. Koncert će se održati 21. svibnja 2021. godine s početkom u 20 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda.

Komorni trio Crisostomo uz predstavljanje mladih glazbenika i Glazbene škole Fran Lhotka iz Siska održat će donatorski koncert u svrhu podupiranja prikupljanja sredstava za obnovu škole stradale u potresu.

Mladi glazbenici Glazbene škole Fran Lhotka iz Siska koji će sudjelovati u nastupu zajedno s Komornim triom su: Andrej Vidović, Sara Kolar, Barbara Srećković, Maja Batinjan, Ivona Konjetić, Petra Kukavica.

Organizator koncerta je Umjetnička organizacija Cadenza uz pokroviteljstvo Hrvatskog glazbenog zavoda, a ulaznice je moguće kupiti po cijeni od 100 kuna na blagajni Hrvatskog glazbenog zavoda radnim danom od 11 do 13 sati te od 18 do 20 sati, te jedan sat prije početka koncerta. Za sve dodatne informacije možete nazvati telefon 01/4830 822.

Program:

Fritz Kreisler – Andantino u stilu Padre Martinia
Johann Georg Albrechtsberger – Partita in C za violinu,harfu i violončelo
Moderato-Menuet-Adagio-Presto

Predstavljanje mladih glazbenika škole Fran Lhotka iz Siska:

R. Matz: Humoreska
Violončelo: Sara Kolar, 4. raz.
Klavir: Petra Kukavica, prof.
Nastavnik: Dora Merle, prof.

Y. Nakada: Etida u C – duru
Klavir: Andrej Vidović, 3. raz.
Nastavnik: Sanja Krivošić, prof.

J. S. Bach: Dvoglasna invencija br. 8 u F – duru
Klavir: Barbara Srećković, 5. raz.
Nastavnik: Snježana Svečnjak, prof.

W. Popp: Slavujeva serenada
Flauta: Maja Batinjan, 5. raz.
Klavir: Ivona Konjetić, prof.
Nastavnik: Lidija Ljubičić, mag. art.

K. Avksjentev: Humoreska
Bisernica: Mata Šprišić, 6. raz.
Klavir: Petra Kukavica, prof.
Nastavnik: Franjo Pečarić, prof.

F. Schubert: Die Forelle
Bariton, Jan Vukelić, 3.sr.
Klavir: Petra Kukavica, prof.
Nastavnik: Tihana Herceg Ivšić, prof.

Mikhail Glinka – Romanca

Alexandar Glazunov – Španjolska serenada

Camille Saint-Saens – Labud

Rolf Lowland – Adagio, Serenade to Spring, Invitation

Crisóstomo trio
Komorni trio Crisóstomo, u sastavu Krešimir Marmilić – violina, Matija Štajcar – violončelo i Biserka Krčelić – harfa, istaknuo se koncertima ljetnih festivala i nametnuo kao nesvakidašnji sastav glazbenika izuzetno bogatih iskustvom u izvođenju komorne glazbe. Čine ga glazbenici čija suradnja traje godinama u više sastava, objedinjeni u ansamblu Crisostomo, svojim su nastupima donijeli programsko osvježenje na našu koncertnu scenu te ih publika redovito ispraća ushićenjem i odobravanjem. Izvrstan prijem ostvarili su i kod talijanske publike na Festival Udine Castello u Udinama gdje su nastupili u sastavu Zagreb Pallette ansambla.
Brojne video zapise sa svojih koncerata objavili su na stranicama YouTube-a.
Crisóstomo, osim djela pisanih u originalu i u obliku obrada za njihov sastav, pažnju posvećuje i hrvatskim autorima koje često izvodi na svojim koncertima.

Izvor: hgz.hr

Foto: Glazbena škola Frana Lhotke