Ministrica poljoprivrede, Marija Vučković je u četvrtak, 13. svibnja 2021. godine, posjetila Banovu Jarugu. U nazočnosti saborskog zastupnika Ivana Celjaka te gradonačelnika Kutine Zlatka Babića, prisustvovala je otvorenju društvenog doma te službenom završetku radova na dogradnji dječjeg vrtića. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije.

“Razvijat ćemo poljoprivredno prepoznatljivu županiju što znači da ćemo dodatno ulagati u obiteljska poljoprivredna gospodarstva te da ćemo razvijati ekološku proizvodnju za koju imamo veliki potencijal na području naše županije”, istaknuo je kandidat HDZ-a za župana Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak povodom dovršetka radova na projektu Rekonstrukcija društvenog doma Banova Jaruga s dogradnjom dječjeg vrtića. Na događaju je sudjelovala ministrica poljoprivrede u Vladi RH Marija Vučković te gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.
Celjak je dodao kako zajedno sa Zlatkom Babićem kao budućim gradonačelnikom i Vladom RH planira realizirati projekt Doma za starije i nemoćne osobe u Kutini, kako bi omogućili sugrađanima starije životne dobi da imaju kvalitetan život.
Ministrici je zahvalio na ponovnom dolasku i na realizaciji brojnih projekata iz resora poljoprivrede.
“Rekonstrukcija društvenog doma i dječji vrtić sigurno će poboljšati uslugu koju nudimo za naše najmlađe, djecu vrtićke dobi, ali isto tako i omogućit će njihovim roditeljima kvalitetniji obiteljski život”, zaključio je Ivan Celjak.
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković istaknula je kako će ovaj višenamjenski društveni doma biti dom različitim udrugama i svima onima koji skrbe o razvoju društvenog života u ovom području.


“Isto tako bit će važan dio odrastanja djece predškolskog doba, najvažnijeg doba formiranja njihovih budućih navika, a ja se nadam da će u ovom razdoblju koje slijedi dobar dio njih odlučiti se baviti poljoprivredom ili biti dionikom prehrambene industrije”, istaknula je ministrica Vučković te dodala kako je u okviru Programa ruralnog razvoja na području SMŽ ugovoreno milijardu i 125 milijuna kuna projekata ili potpora pri čemu je više od 905 milijuna kuna isplaćeno, a od toga 80-ak na području grada Kutine.
Zahvalila je gradonačelniku, razvojnoj agenciji, svim poljoprivrednicima na njihovom djelovanju te saborskom zastupniku Ivanu Celjaku na svim vrijednim inicijativama koje su doprinijele prepoznavanju uloge Ministarstva poljoprivrede na potresom razrušenom području.
“Te inicijative doprinijele su i našoj boljoj organizaciji. Od prvoga dana smo organizirali veterinarske usluge, premještaje stoke za koju više nije bio moguć ostanak u dotadašnjim objektima. Organizirali smo skladišta i donacije hrane, donijeli niz odluka Vlade, ne samo u području poljoprivrede nego i u drugim područjima. Doprinos Ivana Celjaka u ovom procesu bio je važan i očekujem da će taj angažman itekako biti prepoznat kroz novu izvršnu dužnost, dužnost župana”, zaključila je ministrica Marija Vučković.

Poveznica na izjave: https://www.youtube.com/watch?v=LxXcFjW0gHc&feature=youtu.be