Hrvatski Crveni križ poziva građane s potresom pogođenog područja koji su kao način isplate novčane pomoći odabrali poštanski ured, a još uvijek nisu podigli sredstva, da to učine što prije.

Naime, prema podacima Hrvatske pošte, više od 800 korisnika koji su kao način isplate odabrali podizanje sredstava u poštanskim uredima, nije došlo podići svoja novčana sredstva. Na zamolbu Hrvatskog Crvenog križa, Hrvatska pošta produljuje rok za isplatu do 19. ožujka 2021. godine. U skladu s tim mole se građani da dotad podignu novčanu pomoć u poštanskim uredima.

Hrvatski Crveni križ prije dva tjedna krenuo je s isplatama jednokratne novčane pomoći za 31.835 kućanstava s potresom pogođenog područja Sisačko – moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije.

Jednokratna novčana pomoć dijelila se u dvije skupine: samačko i višečlano kućanstvo. Iznos je definiran na temelju ukupnog iznosa pristiglih donacija i ukupnog broja pristiglih zahtjeva. Samcima je uplaćeno 900 kuna, a višečlanom kućanstvu 1.900 kuna.

Novčana pomoć se isplatila na dva načina, a prema odabiru podnositelja zahtjeva: uplatom na tekući račun ili zaštićeni račun te putem Hrvatske pošte (preuzimanje u poslovnici ili isplata putem poštara koji djeluje na potresom pogođenom području).

Izvor: hck.hr
Foto: glasistre.hr