Gradonačelnica na facebooku objasnila zašto Galdovo nema vrtić – nisu glasali za nju?


Na inicijativu naše čitateljice Marije, Galdovčanke, nedavno smo pisali o potrebi da se u Gradskoj četvrti Galdovo izgradi vrtić i dobili mnoštvo potvrđujućih odgovora.
Na inicijativu naše čitateljice Marije, Galdovčanke, nedavno smo pisali o potrebi da se u Gradskoj četvrti Galdovo izgradi vrtić i dobili mnoštvo potvrđujućih odgovora.Gradski vijećnik Mario Markić također iz Galdova, na sjednicama Gradskog vijeća postavljao je više puta upit Gradonačelnici kada će Galdovo dobiti vrtić.
Čini se da je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček ovih dana dala odgovor putem društvene mreže. Siščanima je već dobro poznat ovakav način komunikacije gradonačelnice putem društvenih mreža, a u našu redakciju stiglo je i priopćenje Gradske organizacije HDZ Sisak.

“Održan referendum u sisačkoj Gradskoj četvrti Galdovo – nova obmana u režiji isključive i samovoljne Kristine Ikić Baniček!

Niste znali da je održan referendum u sisačkoj Gradskoj četvrti Galdovo? Na upit građana kada će Galdovo dobiti vrtić, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček odgovorom: „Glasači u Galdovu su većinski glasali protiv vrtića“ preko svoje službene stranice „Kristina za Sisak“, optužuje Galdovčane i šokira sisačku javnost.

Navedeni odgovor zbunio je Siščanke i Siščane pa je jedan sugrađanin upitao je li bio referendum na što je dobio sljedeći odgovor: „Bio je referendum 4. lipnja 2017. i na Brzaju su birači glasali 71,74% za gradnju vrtića, a u Galdovu je za gradnju vrtića bilo 597 glasova protiv i 530 za gradnju vrtića.“

Držimo da cjelokupna javnost mora biti upoznata s činjenicom da referenduma nije bilo već da je 4. lipnja 2017. godine bio drugi krug lokalnih izbora. Da je referenduma bilo, uvjereni smo da bi se građani jednoglasno izjasnili da se vrtić u Galdovu izgradi, jer je prijeko potreban. Ovom obmanom svojih sugrađana, Gradonačelnica šalje poruku kako ona nije gradonačelnica svih građana, već samo onih koji su njoj dali glas i da mjesta koja nisu većinski glasovala za nju neće dobiti ništa iz gradskog proračuna. Također je nedavno puštena informacija s gradonačelnici bliske facebook stranice Smž infovijesti da stanovnici Budaševa neće dobiti novi asfalt jer nisu glasovali za SDP.

Ovakav način komunikacije i vođenja Grada je nedopustiv, jer nitko u gradu Sisku nije i ne smije biti građanin drugog reda, svi građani su jednaki, svi plaćaju prirez i razna davanja u gradsku blagajnu. Dijeljenje po osnovi broja glasova, stranačke pripadnosti i bilo koje druge osnove, vodi nas u neka mračna vremena jednoumlja i diskriminacije, što bi značilo sumrak demokracije u Sisku!

Potpuno je jasno da je Gradonačelnica dosljedna u isključivosti, bahatosti i samovolji, a jedini kriteriji kojim se rukovodi u donošenju odluka od općeg interesa je isključivo koliko je glasova dobila na pojedinom biračkom mjestu. Građani toga postaju sve svjesniji i Sisak se polako budi” – stoji u priopćenju.