Dosad utrošeno preko 242 tisuće doza cjepiva, proces cijepljenja se intenzivira

Što se tiče cijepljenja, premijer Plenković izvijestio je da je dosad utrošeno preko 242 tisuće doza cjepiva – 121 tisuća ljudi je primila jednu dozu, a 60 tisuća primilo je obje doze – i taj se proces intenzivira.

Pokrenut je i portal cijepise.zdravlje.hr, kao i besplatni telefon 0800 001, na kojima se građani mogu prijaviti za cijepljenje. U prva tri dana za cijepljenje se preko Interneta prijavilo 42,5 tisuće ljude, a preko telefona skoro 3 tisuće ljudi.

Premijer Plenković najavio je da se tijekom ožujka očekuje odobrenje Europske agencije za lijekove za cjepivo tvrtke Johnson&Johnson, što znači novih 900 tisuća doza za Hrvatsku.
“Kao što smo i najavili, hrvatska je Vlada od ruske strane zatražila dodatnu dokumentaciju o cjepivu Sputnjik V, a očito je sada pokrenuta i procedura za odobrenje od strane Europske agencije za lijekove. Učinit ćemo sve bilateralno da vidimo detalje. Kada Europska agencija za lijekove odobri ovo cjepivo, mi smo više nego pripravni da ga nabavimo”, rekao je predsjednik Vlade.

Izvor: vlada.hr