Koronavirus 17.03.2020.: Vijesti Stožera Sisačko-moslavačke županije


PREDMET: Izvješće od 17. ožujka 2020. godine

U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak i dalje su smještena 4 pacijenta. Novooboljelih nema. Povećan je broj osoba pod zdravstvenim nadzorom tipa samoizolacijekod kuće u trajanju od 14 dana.

Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije uspostavio je Centar zapsihosocijalnu pomoć stanovnicima naše županije. Stručnjaci Odsjeka za mentalno zdravlje, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti bit će na raspolaganju u slučaju ako trebaju savjetovanje glede emocionalnog stanja od (npr. strah, potreban savjet vezan za terapiju lijekovima za psihičke poremećaje, psihički problemi vezani za samoizolaciju ili karantenu, određene poteškoće psihosocijalnog funkcioniranja, problemi psihološke prirode s djecom).

Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije racionalizirao je prihvaćanje poziva od strane pacijenata i stanovnika naše županije.
Pozivom na broj 044/567-164, može seodbrati jedna od tri ponuđene opcije;
– opće informacije o novom korona virusu, broj 1
– dostavljanje informacija o samoizolaciji i svom zdravstvenom stanju kao i podatke vezaneuz to (kao npr. kontakt s oboljelom osobom ili trebate savjet liječnika specijaliste epidemiologa), broj 2
– potrebna psihološka pomoć, broj 3

Apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije neka provode odgovorno zdravstveno i socijalno ponašanje.

S poštovanjem,

Načelnik Stožera civilnog stožera Sisačko-moslavačke županije
doc. dr. sc. Roman Rosavec v.r.