Mislite da je provođenje sati bojanja samo zabava iz djetinjstva? Razmislite ponovno!
Trend bojanki za odrasle proširio se širom zemlje, a neke su se bojanke pojavljivale i na popisima bestselera. Uz nebrojene zdravstvene koristi bojanja za odrasle, možda je vrijeme da izvadite bojice, obojene olovke i flomastere!

SMANJUJE STRES I TJESKOBU
Bojanje ima sposobnost opuštanja centra straha vašeg mozga, amigdale. Ona inducira isto stanje kao i meditacija smanjivanjem misli nemirnog uma. To generira pažljivost i tišinu, što omogućuje vašem umu da se malo odmori nakon dugog radnog dana.

POBOLJŠAVA MOTORIČKE VJEŠTINE I VIZIJU
Bojanje ide dalje od zabavne aktivnosti za opuštanje. Za komunikaciju su potrebne dvije hemisfere mozga. Iako nam logika pomaže ostati unutar linija, odabir boja generira kreativan misaoni proces.

POBOLJŠAVA SPAVANJE
Znamo da se bolje naspavamo ako izbjegavamo noću baviti se elektronikom, jer izlaganje emitiranoj svjetlosti smanjuje razinu hormona spavanja, melatonina. Bojanje je opuštajući i bez elektronike ritual spavanja koji neće narušiti razinu melatonina.

POBOLJŠAVA FOKUS
Bojanje zahtijeva da se usredotočite, ali ne toliko da je stresno. Otvara vaš frontalni režanj, koji kontrolira organiziranje i rješavanje problema, i omogućuje vam da sve ostalo ostavite po strani i živite u trenutku, stvarajući fokus.

Ne morate biti stručnjak za bojanje! Ako tražite raspoloženje za opuštanje nakon
stresnog radnog dana, bojanje će zasigurno učiniti trik. Odaberite nešto što vam se sviđa i obojite ga kako želite!

Izvor: F. I.
Foto: pixabay