Brownie je američki kolač koji se temelji na kakao prahu i tamnoj čokoladi, a blondie je njegova svjetlija verzija koja sadrži bijelu čokoladu te ima osebujan okus vanilije.
Blondie kolači se vrlo lako pripremaju i u vlastitom domu od sastojaka koje većina ima u svojoj smočnici ili u hladnjaku. Povrh svega, za pripremu nije potreban niti mikser.

Sastojci:
285 grama brašna
250 grama smeđeg šećera
220 grama maslaca
120 grama bijele čokolade
100 grama bijelog šećera
100 grama oraha
2 velika jaja
1 žumanjak
2 čajne žličice ekstrakta vanilije
2 čajne žličice kukuruznog škroba
1 čajna žličica soli
½ čajne žličice praška za pecivo

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijeva stupnja.
2. Rastopite maslac, dodajte šećer i miješajte zajedno dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
3. U smjesu ubacite jaja, žumanjak, ekstrakt vanilije i sve dobro promiješajte.
4. U zasebnoj zdjeli prosijajte brašno, kukuruzni škrob, sol i prašak za pecivo.
5. Postupno umiješajte suhe sastojke u vlažnu smjesu i miješajte dok se sastojci ne sljube.
6. U smjesu ručno umiješajte nasjeckane komadiće bijele čokolade i oraha.
7. Prebacite smjesu u četvrtasti lim za pečenje brownieja koji ste obložili papirom za pečenje.
8. Pecite oko 25 do 30 minuta, odnosno dok kolači nisu pečeni do kraja. Provjerite je li kolač pečen čačkalicom.
9. Pustite da se blondie ohlade prije nego što ih narežete i poslužite. Dobar tek!

Izvor: punkufer.hr
Foto: biggerbolderbaking.com