Sigurno mislite kako je teško ukloniti prljavštinu iz platnenih bijelih tenisica, ali je postupak zapravo poprilično jednostavan. Potrebni su vam ocat i soda.

1. Pripremite materijal za čišćenje.

Zaletite se do kuhinje ili smočnice i uzmite sodu i alkoholni ocat za čišćenje bijelih tenisica.

2. Pomiješajte gore navedene sastojke.

Pomiješajte žlicu sode s dvije žlice alkoholnog octa i šalicom tople vode.

3. Započnite s čišćenjem.

Umočite krpicu ili čistu četkicu za zube u mješavinu sastojaka i započnite trljati i čistiti nečistoće s tenisice. Kad završite s čišćenjem, isčetkajte ostatke mješavine i ostavite tenisice da se osuše na zraku.

Kako očistiti bijele tenisice od antilopa?

Čišćenje bijelih tenisica od antilopa nije je malo kompliciranije jer je antilop poprilično osjetljiv materijal na kojem lako ostaju mrlje. Većina tenisica od antilopa zato ni nije zaista bijele boje, već pomalo sivkaste. No unatoč tome, i one se lako zaprljaju. No i za takve tenisice postoji spas.

1. Prikupite materijal za čišćenje.

Potrebna vam je mekana pamučna krpica, roza gumica za brisanje, alkoholni ocat i mekana antilopasta četka.

2. Počnite s pamučnom krpicom.

Tapkajte s pamučnom krpicom po tenisicama kako biste uklonili eventualnu vlagu iz materijala. Potom pažljivo gumicom za brisanje trljajte sve mrlje koje uočite.

3. Prosušite uz pomoć papirnatog ručnika.

Stavite papirnati ručnik na vlažne mrlje i lagano pritisnite. Vdoite brigu o tome da ne trljate nečistoće i mrlje jer bi se mogle razmazati dalje po materijalu. Place a paper towel onto any wet stains and apply pressure. Make sure not to rub the dirt and stains, as they could spread across the shoe.

4. Riješite se preostalih mrlja.

 

Umočite mekanu krpicu u alkoholni ocat i lagano protrljate krpicom preostale mrlje. Nakon toga ostavite tenisice da se osuše, a nakon sušenja trljajte četkom vanjski dio tenisice. Ovim postupkom će se vratiti baršunasti izgled antilopa.

Izvor: realsimple.com
Foto: unsplash.com