Blagdansko vrijeme posebno je vrijeme kada je pojačana skrb o starijima, nemoćnima i onima koji su u potrebi za hranom i odjećom u našem gradu.
Briga o potrebitima ne traje samo tijekom blagdana, nego je prisutna tijekom cijele godine, o tome nam najbolje svjedoče aktivnosti župljana Župe Pohoda blažene djevice Marije u Sisku koji predvođeni župnikom Ivanom Grbešićem, organiziraju male akcije prikupljanja pomoći, ponajviše u obliku hrane.
Župa je zaista velika, obuhvaća veliki broj kućanstava, a oko 120 obitelji je u potrebi, prije svega za prehrambenim namirnicama. Ovih blagdana složeni su paketi s osnovnim namirnicama: uljem, šećerom, brašnom, tijestom, rižom, mesnim konzervama i pekmezom.
Kao i do sada, da bi obitelji mogle dobiti pakete, osim angažmana volontera, potrebne su pravne i fizičke osobe koje mogu i žele pomoći potrebitima.
Jedan od volontera Caritasa, gospodin Željko Smolčić ističe kako su radosni kada im se ljudi sami javljaju i pitaju kako mogu pomoći jer je to znak da u našem gradu postoji razvijena svijest o važnosti pomaganja drugima. Tako ni ova akcija ne bi bila uspješna da ju nisu podržale tvrtke i pojedinci, a ono što je posebno to je da su ove tvrtke iz našega kraja, da su u njima zaposleni i naši Siščani i da surađuju u akcijama od važnosti za zajednicu.
Zahvalu za pomoć u donaciji i angažmanu oko prikupljanja istih ovim putem, volonteri u ime potrebitih obitelji upućuju Mlinu i pekarama, Gavriloviću d.o.o. te saborskom zastupniku Ivanu Celjaku.
Uz veliku pomoć i blagoslov župnika Ivana Grbešića, Caritas Župe opstaje i redovito pomaže župljanima koji su u potrebi.