Poziv na sudjelovanje – otvorimo srca


Javna ustanova „Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije“ raspisala je Javni poziv na sudjelovanje u dobrovoljnom prikupljanju sredstava pod nazivom „Naša ljubav za njihova srca“ za Dječji dom Vrbina Sisak s ciljem pomoći u opremanju i obnovi dječjih soba Dječjeg doma Vrbina Sisak, koje se provodi od 23. listopada 2020. g. do 09. veljače 2021.g.

Prikupljenim novčanim sredstvima uredili bi životni prostor u kojem borave i svoje vrijeme provode djeca Dječjeg doma. Potrebna je adaptacija dječjih soba prvenstveno građevinskim radovima krečenja, gletanja, brušenja parketa, rješavanja prisutne vlage, zamjenom vrata te uređenje soba kompletno novim namještajem od kreveta, madraca, ormara, radnih stolova, posteljine, zavjesa, tepiha.
Također planiramo i sanaciju sanitarnih čvorova koji su u izuzetno lošem stanju kao i zamjena stolarije na Domu.

Kao što je vidljivo iz fotografija kompletan prostor Doma je u lošem i derutnom stanju, a s obzirom da djeca tamo provode većinu svoga vremena želimo da budu sretni i zadovoljni i da uživaju u svakom trenutku jer su to stvarno zaslužili. Oni su Veliki borci koji se svaki dan susreću sa takvim problemima, za koje većina ni ne zna da postoje, i pritom ne skidaju osmijeh sa lica. Početkom rujna djecu je fotografirala poznata fotografkinja Iva Lulić na prekrasnim lokacijama parka prirode Lonjsko polje, gdje su djeca dobila priliku postati vile i vilenjaci i tako su nastale i ove predivne razglednice s njihovim likovima koje poklanjamo za svaku uplaćenu donaciju. Toliko sreće i radosti koju su tada doživjeli zaslužuju svaki dan.

Novčana sredstva prikupljaju se na račun sredstava posebne namjene, broj računa: HR5623400091511097425, otvorenog kod Privredne banke Zagreb d.d., opis plaćanja: Donacija za „Naša ljubav za njihova srca“, model: 99.

Veliki broj ljudi je podržao našu inicijativu na čemu smo im izuzetno zahvalni i ovim putem ih pozivamo da i dalje sudjeluju, da zajedno djeci pružimo dom kakav zaslužuju i da znaju da nisu sami, ostavljeni od svih.

Izvor: RK SMŽ