Sisački biskup Vlado Košić uputio je u petak, 2. travnja zahvalu i uskrsnu čestitku svim donatorima i volonterima koji su pomogli stradalima u potresu te medijima koji su izvješćivali o radu biskupijskog Caritasa.

„Dragi donatori, koji ste se žrtvovali i svojim darom obradovali mnoge stradale u potresu u Sisačkoj biskupiji, vama kao i svim volonterima, koji su kroz tri puna mjeseca radili u prihvaćanju, razvrstavanju i dijeljenju te dostavi humanitarne pomoći, želim izreći veliku zahvalnost jer bez vaše ljubavi i žrtve mnogi naši stradalnici ostali bi sami u nesreći koja ih je pogodila.

Posebno hvala svima koji su nas u ovim teškim danima pratili svojom molitvom. Hvala također medijima koji su izvješćivali o našem stradanju i nesebičnom radu našeg Caritasa. U takvom zajedništvu naš narod može biti siguran da će uvijek biti onih koji nesebično misle na druge i nadamo se da nas nećete zaboraviti jer pred nama je dugo razdoblje oporavka i obnove porušenih domova, crkava i ukupnog života na području Sisačke biskupije. Želim vam svima radostan Uskrs, blagdan naše nade da je Kristova pobjeda otvorila i nama put da nadvladamo sve poteškoće i zahvalno slavimo život“, poručio je biskup Košić.

(SV)