Članovi amaterske dramske skupine „Glumci župljani“ iz Budaševa uprizorili su za sve mještane i župljane kraći scenski prikaz pod naslovom „Ususret Božiću kod Stepinčevih“.
Već gotovo dvije godine, glumci amateri nastoje širu javnost upoznati sa životom blaženog Alojzija Stepinca, zaštitnika njihove župe.
Dokumentarno – scenski prikaz izveli su već dvanaest puta u gradovima i općinama naše županije i šire, došavši do Vukovara i Krašića.
Svaka je izvedba pomalo posebna, jer je obogaćena novim scenskim prizorima. Tako je bilo i danas. Obzirom da Božić dolazi, ovog su puta publici prikazali predbožićno ozračje u domu obitelji Stepinac i doček gimnazijalca Alojzija koji se iz Zagreba vraća svome domu provesti blagdane s obitelji.
Pred sam kraj kalendarske godine, glumci su zaokružili svoju više nego uspješnu „radnu godinu“ ovim nadahnutim scenskim prizorom.
Uz Marka Slunjskog, koji je tumačio lik Stepinca dječaka i Siniše Medarića u ulozi odraslog Stepinca, danas je lik Blaženika u mladenačkoj dobi, više nego uspješno, odglumio Matej Perković, član dramske skupine „Glumci župljani“.
Ovom su izvedbom glumci čestitali predstojeće blagdane svima koji ih prate i podržavaju u njihovom radu.

Izvor: Ljiljana Slunjski
Foto: Renata Brkašić