U subotu 18.9. župan Ivan Celjak svečano je otvorio izložbu Stephana Lupina “Umjetnost u vrtlogu strasti, nemira i napetosti”.

Nakon Gliptoteke HAZU-a koja je privukla izniman interes hrvatske javnosti i medija, Lupino je izložbu preselio u Sisak te time još jednom skrenuo pažnju na grad koji je preživio razorni potres.Izložbu je organizirao Ogranak Matice hrvatske u Sisku povodom 85. godišnjice utemeljenja, i to u atriju i na platou novoizgrađene Strukovne škole Sisak. Postavljanjem Lupinove izložbe  ujedno je otkriven i novi izložbeni prostor u Sisku, naglasio je župan Celjak.

Prodajom odabranih Lupinovih radova pomoći će se najugroženijim učenicima Strukovne škole. Autorica izložbe ponovno je dr. Mirna Rudan Lisak, a osim župana Ivana Celjaka govorio je i Tomislav Škrbić, predsjednik Ogranka Matice Hrvatske u Sisku, Goran Galić, glavni urednik Vijenca i Đurđica Vuković, dopredsjednica OMH u Sisku.

S obzirom na interes javnosti i medija koji je Lupinova izložba potaknula, župan Ivan Celjak pokazao je zanimanje prema inicijativi za postavljanje jedne Lupinove skulpture na prikladno mjestu u Sisku.Na izložbi je nastupio varaždinski glazbenik Zack Dust.

 

Foto: Goran Jurić