U sisačkoj streljani 02.06.2018. održano je 9. otvoreno prvenstvo grada Siska u gađanju serijskom zračnom puškom.

Spomenimo samo domaće cure, Nikolinu Knežić, aktualnu brončanu u dvije kategorije (juniorska i seniorska) i Teu Ilijević zlatnu sa kadetskog prvenstva države.
U čak 45 odgađanih mečeva, u takvoj konkurenciji bilo je zaista respektabilnih rezultata, a domaćini se u konačnici nisu pokazali lakim zalogajem i osvojili su niz medalja.
Kadeti su ove godine brojniji nego inače, što je dobro za streljaštvo, a najbolji je Ante Amižić iz vukovarskog SK “GRIČ 7” sa 182 kruga. Srebro je osvojio Filip Kordić za SD “NOSTERIJA” iz Nuštra, dok je brončani domaći dečko, Tin Vujić.

U kategoriji kadetkinja nije bilo iznenađenja. Tea Ilijević je podnijela teret favorita i pobijedila svoje konkurentice. Srebrnu medalju osvojila je Valentina Hoti za SK “STRIJELAC” iz Krušljevog sela, a brončanu Kiara Lemac iz SK “GRIČ 7”.
Juniorke je predvodila Nikolina Knežić sa 189 krugova. Druga je nova sisačka cura, Tea Panežić koja u kratkom vremenu treniranja pokazuje veliki potencijal.
U kategoriji juniora, Josip Novosel iz SK “STRIJELAC” ne samo da je pobijedio svoje konkurente nego je napravio i najbolji rezultat turnira što mu je donijelo posebnu plaketu uz pripadajuće zlato. Pogodio je 192 kruga, a najjači rezultat je postigao sa jednim centrom više ispred svog trenera!! Srebrnu medalju osvojio je Josip Kaurić, dok je brončani Antonio Lovrenović, obojica iz ŠSK “HVIDR-a SISAK”.
Ni u konkurenciji veterana nije bila dječja igra doći do medalje. Zlato je osvojio Siniša Lovrenović iz domaćeg kluba sa 188 krugova. Srebro je uzeo Anton Đerek iz GSD “LOKOMOTIVA ” Vinkovci, a broncu Vinko Kovač iz SK “GRIČ 7”.
Nastupilo je sedam ekipa, a najbolja je ekipa domaćina, u sastavu Nikolina Knežić, Dragan Krnjajić i Siniša Lovrenović pogodivši 568 krugova. Nakon trogodišnje dominacije na sisačkom turniru, drugo mjesto je osvojila ekipa SK “MARIJA BISTRICA” sa 561 krugom, dok su treća ekipa SK “STRIJELAC” sa 543 kruga.
Galerija:
Najjača seniorka, očekivano je Marina Mačković, iako već poduže nije aktivna, osjećaj za pušku nije izgubila. Druga je Renata Čiča koja je također imala podužu pauzu, a treća je Ana Skenderović, koja je poziv na otvoreno prvenstvo shvatila kako treba i iako ne trenira ni u jednom klubu došla i okušala se u gađanju!! Čestitke na hrabrosti od cijelog kluba za učinjeno!
Konkurencija seniora, uobičajeno najbrojnija, bila je i kvalitetom najbolja. U samo tri kruga prva trojica. Zlatnu medalju, odnio je Darko Galoić iz SK “MARIJA BISTRICA” pogodivši 192 kruga. Srebro je sa samo krugom manje osvojio Dragan Krnjajić iz ŠSK “HVIDR-a SISAK” , a treće sa 189 krugova Dino Čukman iz SK “MARIJA BISTRICA”.
“Za odličnu organizaciju i provođenje 9. Otvorenog prvenstva grada Siska, moramo se zahvaliti Zajednici sportskih udruga grada Siska kao i sponzorima: Mlin i pekare d.o.o. –  Sisak, Vinarija Florijanović – Potok, Turistička zajednica Sisačko – moslavačke županije i Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i šport Sisačko – moslavačke županije” – rekao je trener Tihomir Ilijević.

Izvor:Priopćenje Športskog streljačkog kluba „HVIDR-a Sisak“