U ponedjeljak, 19. prosinca 2022. u Velikom Kaptolu u Sisku otvorena je izložba dječjih likovnih radova na temu Jaslice moga kraja (zavičaja).

Izloženi dječji radovi prikazuju jaslice smještene u važne kulturno povijesne i vjerske simbole našega grada i zavičaja.
Želja organizatora bila je staviti naglasak na jaslice kao mjesto rođenja djeteta Isusa čiji rođendan na Božić i slavimo i koji je glavni lik svih božićnih događanja.
Ova izložba, u organizaciji Udruge za brigu o djeci i mladima „Radost“, prethodno je bila postavljena u prostoru Strukovne škole Sisak.

Različite izvedbe, od plošnih do onih oblikovanih u prostoru razveselile su i oduševile sve koji su se odazvali pozivu na otvorenje ove lijepe izložbe.

U programu otvorenja sudjelovala su djeca, učenici nižih razreda osnovne škole iz Budaševa, koja se inače rado odazivaju na sve aktivnosti Udruge.
Gošće u programu otvorenja bile su i članice ŽVS Kraluž iz Budaševa.

Divan spoj iskrenih dječjih pjesama i igrokaza o Božiću te zvukovi božićnih napjeva u izvedbi budaševskih Kralužica ispunili su prostore dvorane u Sisačkoj biskupiji.

Programu je prisustvovao i sisački biskup Vlado Košić koji se poticajnim riječima obratio okupljenoj djeci, roditeljima, gostima i članovima Udruge istaknuvši ljepotu dječjih ostvaraja i pohvalivši njihov trud oko sudjelovanja u izložbi, ali i u samom programu otvorenja.

Gošća na otvorenju bila je i predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić koja je ohvalila rad Udruge na očuvanju tradicije i kulturne baštine i nastojanje da se ove vrednote sačuvaju i prenesu na djecu i mlade.