Sisačka gradonačelnica u službenom posjetu bolnici nakon pet godina


U posjetu predsjednika Zorana Milanovića ravnatelj stradale sisačke bolnice “zahvalio” gradonačelnici Siska što se tek nakon 5 godina službeno pojavila u sisačkoj bolnici.

Predsjednik Milanović posjetio je danas potresom pogođena područja, Sisak, Petrinju i Nebojan. U svom obilasku obišao je i kompleks sisačke bolnice dr. Ivo Pedišić gdje je u prisustvu gradonačelnice grada Siska i ravnatelja bolnice dr. Dujmenovića pregledao štetu nastalu tijekom razornog potresa.

Tijekom obilaska kratko je prokomentirao viđeno istaknuvši kako je nužan oprez po pitanju sanacije ovakvih objekata : ‘Ovdje će biti i rušenja, što prije to bolje da se bolnica može vratiti u svoju funkciju i da se liječi što više ljudi iz ovog kraja.’ Svoj obilazak nastavio je prema Petrinji i Nebojanu.

Ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović iskazao je zadovoljstvo posjetom predsjednika Republike Hrvatske te podrškom po pitanju obnove stradalih objekata te istaknuo: ‘ Vidjeli ste, bila je s nama i gradonačelnica, ja bih joj se zahvalio na dolasku, što je našla vremena nakon pet godina doći u našu bolnicu. Naravno da sam je rado upoznao kako ova bolnica radi i nakon potresa, naravno da bih ju i rado upoznao kako smo se borili s COVIDOM, kako radi naš novi uređaj za magnetsku rezonancu i kako smo gradili ovaj središnji paviljon sredstvima EU.’

Podsjetimo, Sisačkoj bolnici je proteklih godina trebala pomoć u kupnji aparata za magnetsku rezonancu, u čemu je sudjelovalo resorno ministarstvo, županija i građani. Jedino je gradonačelnica odbila sudjelovati i Grad Sisak za svoje sugrađane nije htio uplatiti donaciju. Novac iz gradske blagajne se i tada umjesto za potrebe građana trošio na reklamne prostore gradonačelnice Kristine Ikić Baniček. Nova bolnica koja je pred završetkom gradi se iz EU sredstava, za razliku od projekata koje vodi gradonačelnica Siska, čiji krediti dolaze na naplatu Siščanima već sredinom ove godine što predstavlja dodatan pritisak na građane ovog potresom razrušenog grada.