U nedjelju, 12. srpnja 2020. u 18 sati u bazilici sv. Kvirina u Sisku održat će se veliki i svečani događaj, slavlje Mlade mise mladomisnika Ivana Ćorića.
Prvi je to puta da župa sv. Kvirina slavi ovako značajan, možemo reći povijesni događaj.

Mladomisnik Ivan Ćorić rođen je 30. 03. 1989. g., u Travniku, od roditelja Teofila i Kate r. Jurić. Roditelji su mu se rastavili kad je imao dvije godine. Uslijed ratnih događanja, prisiljeni su pobjeći u Hrvatsku. Nakon više godina traženja trajnog životnog rješenja, nastanili su se u Benkovcu, gdje je završio osnovnu školu. Godine 2003., kao pitomac Zadarske nadbiskupije, upisuje Nadbiskupsko sjemenište Zmajević i Klasičnu gimnaziju Ivana Pavla II. u Zadru. Maturirao je 2007. g., a diplomirao 2013. godine na Teologiji u Rijeci.
Godine 2015., upisuje poslijediplomski studij crkvene povijesti na zagrebačkom KBF–u. U jesen 2017. godine, sisački biskup msgr. Vlado Košić, primio ga je kao kandidata Sisačke biskupije. 22. 12. 2018. godine, po rukama sisačkog biskupa, zaređen je za đakona Sisačke biskupije i raspoređen na praktikum u katedralnu župu Uzvišenja sv. Križa u Sisku. U kolovozu 2019. premješten je na praktikum u župu sv. Kvirina u Sisku. 27. lipnja 2020. biskup Košić zaredio ga je za svećenika Sisačke biskupije. Imenovan je župnim vikarom u Kutini.

Mladoj misi prethodi trodnevna priprava koja počinje 9. srpnja. Raspored događanja donosimo na plakatu kojim se pozivaju vjernici i svi ljudi dobre volje da dođu i budu dio ovog povijesnog događaja za župu sv. Kvirina.
Na samom slavlju Mlade mise u bazilici sv. Kvirina propovijeda dr. sc. Đuro Puškarić.

Izvor: I.Ć.