U Strukovnoj školi Sisak, redovito se, i na vrlo svečan način, obilježavaju Dani kruha. Učenici se vrlo rado odazivaju i sudjeluju u ovoj aktivnosti koja je uvrštena i u školski kurikulum, a vode ju profesorica Valentina Kardaš i Sanjica Ladešić. Nositelji aktivnosti su učenici u zanimanju pomoćni cvjećar. Ove godine su im se pridružili i učenici u zanimanju pomoćni kuhar s nastavnicom Dragicom Kos, što ih sve jako veseli.

Tako je prošlog petka, 18. listopada, štand postavljen u školskom predvorju, a delicija je bilo dovoljno za sve koji su ih htjeli kušati. Jesenske aranžmane su dakako izradili pomoćni cvjećari na praktičnoj nastavi, kao i plakate. Vrlo su ozbiljno izrađivali svoje uratke, veseleći se što će to moći pokazati svima u školi.

Dan prije same svečanosti slavljenja kruha i plodova zemlje te rada čovjekovih ruku, vrijedno su se kod kuće pekle razne vrste kolačića, kako bi sutradan bile postavljene na štand u Strukovnoj školi.

Eto, tako vrijeme provode ovi kreativni mladi ljudi uz pomoć i podršku svojih još kreativnijih nastavnika i profesora. Bravo za sve njih!!

Izvor: Sanjica Ladešić