Worldskills Croatia je dio Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u čijoj organizaciji i pokroviteljstvu se odvija ova vrsta natjecanje učenika strukovnih škola. Ove godine se natjecalo 405 učenika u 46 različitih disciplina strukovnih škola iz cijele Hrvatske.

Boje Strukovne škole Sisak branile su učenice Tara Rakić i Lucija Pilija pod vodstvom mentorice Sanjice Ladešić u kategoriji pomoćni cvjećar te zasluženo osvojile 2. mjesto.

Učenica Katarina Denac u kategoriji arhitektonskih konstrukcija pod vodstvom mentorice Zrinke Fabijanac u iznimno jakoj konkurenciji osvojila je 9. mjesto.
Učenik Ivan Žilajković pod stručnim vodstvom mentora Karla Klobučara u kategoriji vozač motornog vozila doslovno u decimalama izmiče treće mjesto te osvaja odlično 4. mjesto. Natjecanje je trajalo tri dana od 10. – 12. svibnja 2023. gdje su učenici odmjerili svoje znanje i vještine s kolegama diljem lijepe naše.

Ponosne i radosne učenice Tara i Lucija sa osvojenim srebrom pokazale su svoje vještine kroz zadane teme: „Izrada proljetnog stolnog aranžmana i “Mješoviti nasad u ukrasnoj posudi na temu proljeća“. Zadatak im je bio da izrade plakat od ponuđenih fotografija bilja i to prenesu kao nasad u posudi. Kod izrade aranžmana koristile su razne tehnike koje su im bile potrebne kako bi zadatak bio odrađen prema svim kriterijima. Nakon izvršenog praktičnog dijela prezentirale su povjerenstvu svoj zajednički uradak. Dobile su odlične kritike i ocjene.

Nedostajalo im je kao i kolegi vozaču samo u decimalama bodova da osvoje zlato. No nisu nezadovoljne, one su viceprvakinje državnog natjecanja u svojoj kategoriji i donijele su zaslužene medalje svojoj školi.