Danas, 20. listopada završio je projekt „72 sata bez kompromisa“ koji se od petka do nedjelje provodio u našem gradu. Drugu godinu za redom u Sisku se okupilo 170 mladih volontera koji su kroz 23 različite akcije pokušali mijenjati zajednicu u kojoj žive nabolje. Nositelj projektnih aktivnosti na sisačkom području bilo je povjerenstvo za pastoral mladih Sisačke biskupije.
Svaka od 23 provedene akcije sadrži jednu plemenitu i nesebičnu priču. U svakoj se pomaže, daje najbolje od sebe i žrtvuje za druge – to i je smisao projekta.

Ovaj put vam donosimo priču iz Dječjeg vrtića Sv. Marije Magdalene iz Sela. Vrtić su u petak, 18. listopada posjetile volonterke projekta, njih osam. Najprije su, zajedno s djecom obje odgojne skupine i njihovim odgojiteljicama, sudjelovale u jutarnjim aktivnostima u dnevnom boravku vrtića.

Zatim su vrijeme provele na svježem zraku u šetnji s djecom. Potom je uslijedila zajednička igra na poligonu te natjecateljske igre na igralištu u sklopu vrtića. Nakon igre sadnja cvijeća i skupljanje lišća.
Volonterke su aktivno sudjelovale u uspavljivanju mališana, a nakon toga su crtale i pisale prekrasne poruke djeci i odgojiteljicama.
Ova pričica nas uči kako je često puta potrebno samo malo dobre volje, malo više vremena i puno ljubavi da uljepšamo život malim i velikim ljudima koji žive oko nas i s nama.

Foto: DV Sela