Tigrići pomeli konkurenciju u Ivancu

U subotu 19.10.2019. u Ivancu održan je 12. Memorijalni karate turnir na kojem se natjecalo 430 natjecatelja među kojima i sisački tigrići.U kategoriji mlađih učenika 9-6 kyu natjecao se Fran Crnolatac koji je s četiri fantastične pobjede izborio finalni meč u kojem je ipak gubi te osvaja srebro.David Makar i Tin Glavinić natjecali su se u službenoj kategoriji mlađih učenika gdje su obojca briljirali do finala. U finalu su se borili jedan protiv drugog te je ovog puta David Makar pobjedom od 3:2 uzeo zlato, a Glavinić srebro. Makar se natjecao u starijoj kategoriji (učenici službena) u kojoj je osvojio veliko treće mjesto.Lana Flekač, Paula Kovačević i Karla Golomboš natjecale su se u kategoriji mlađih učenica 9-5 kyu. U konkurenciji od 20ak natjecateljica Karla se probila sve do polufinala gdje ipak gubi te ostaje bez medalje, kao i Paula koju protivnica nije uspjela povesti u repasažni meč. Lana Flekač nakon pet pobjeda ipak u finalnom meču gubi te osvaja fantastično drugo mjesto.Paula Kovačević nastupala je ekipno s još dvije kolegice iz karate kluba KIK (Ivanić Grad) u kategoriji mlađih učenica te su osvojile zlatnu medalju.Nela Smiljanić nastupala je u kategoriji učenica 9-5 kyu u kojoj nije imala ravne protivnice te je osvojila zlatnu medalju.Dora Kirin nastupala je u kategoriji mlađih kadetkinja 9-5 kyu u kojoj osvaja veliko treće mjesto.Vanja Šabić natjecala se u službenoj kategoriji mlađih kadetkinja. Šabić je pomela konkurenciju i stala na najviše mjesto na postolju – tamo gdje joj je i mjesto.

Tigrići sjajni u Slavonskom Brodu

 

U nedjelju 20.10.2019. održan je 26. Memorijalni karate kup u Slavonskom Brodu na kojem je nastupalo oko 550 natjecatelja među kojima su bili naši tigrovi i trener Igor Lovreković.
Korina Klarić borbeno je startala u kategoriji mlađih kadetkinja do 45 kilograma .Klarić pobjeđuje prva dva kola , no u polufinalnom meču ipak gubi. U repasažu Klarić nije posustala te je uzela veliko treće mjesto. Ema Kardaš natjecala se u kategoriji juniorki iznad 59 kilograma gdje ipak nije uspjela u repasažnom meču uzeti broncu. Nikolina Golomboš je već u prvom kolu pobjedom od 10:0 pokazala da joj nema ravne . Golomboš je u kategoriji kadetkinja iznad 54 kilograma osvojila zlatnu medalju. Tia Škrljac u kategoriji kadetkinja do 54 kilograma ipak ne uspijeva izboriti finale, ali u repasažnom meču osigurava broncu. Roko Dumboviću kategoriji kadeta do 52 kilograma s fantastične tri pobjede osigurava finale. U finalu Dumbović gubio od protivnika iz BIH, ali bez obzira na poraz Rokovo srebro zlata vrijedi.

Tigrići su i ovaj vikend pokazali koliko vrijede i svoju trenericu i trenera učinili najponosnijima u dvorani. U Ivancu su u ukupnom poretku u katama tigrići na drugom mjestu od 25. klubova.
Fantastičan je vikend iza Tigrića; u subotu su kataši u Ivancu osvojili sve što se osvojiti dalo, danas borbaši ostavili trag u Slavonskom Brodu, ali danas je i jedan naš tigar Luka Stefano Ciprić otputovao na Svjetsko prvenstvo u Čile. Tigrići već u ponedjeljak startaju s pripremama za sljedeće natjecanje koje je u Ivaniću, a Luka Stefano u Čileu kreće u borbu na svjetsku medalju

Izvor: KK “Tigar” Sisak