U nedjelju, 13. listopada u društvenom domu u Budaševu održana je 25. smotra tamburaških sastava i orkestara Sisačko – moslavačke županije.

Domaćin i organizator smotre je po 25 – ti puta KUD „Posavina“ iz Budaševa u u suradnji sa Zajednicom kulturno umjetničkih udruga Sisačko – moslavačke županije i Hrvatskim saborom kulture.

Smotru je otvorio zamjenik župana Sisačko – moslavačke županije, Ivan Celjak pohvalivši domaćine na ustrajnom radu u organizaciji smotre. Osvrnuo se i na uspjeh prošlogodišnjih pobjednika Županijske smotre tamburaških sastava i orkestara Sisačko – moslavačke županije. Upravo su oni bili pobjednici Susreta hrvatskih tamburaških sastava i orkestara.
Na ovogodišnjoj smotri u Budaševu sudjelovali su KUD „Repušnica“ iz Repušnice, Društvo za očuvanje i promicanje kulturne tradicijske baštine „Etno Siscia“ iz Siska, KUD „MOSLAVEC“ Voloder, KUD „Seljačka sloga“ Greda Sunjska, KUD „ŠATROVAC“ iz Šatrovca, KUD „IVANČICE“ iz Kutine, Tamburaški orkestar „Janko Stjepušin“ Martinska Ves, KUD „Seljačka sloga“ iz Kutine te domaćini iz KUD – a „Posavina „ Budaševo koji su nastupili prvi u revijalnom dijelu programa.

Obzirom da je smotra natjecateljskog karaktera, sam tijek smotre, ali i kvalitetu nastupa svih sudionika pratio je selektor Hrvatskog sabora kulture Igor Kudeljnjak.
Po završetku smotre, održan je okrugli stol tijekom kojega su analizirani nastupi svih sudionika, a tijekom idućeg tjedna selektor će dostaviti konačne rezultate Smotre te će biti poznato tko će predstavljati Sisačko – moslavačku županiju na 26. Susretima hrvatskih tamburaških sastava i orkestara u Dugom Selu 3. i 4. studenog ove godine.
Bit će to podosta zahtjevan posao, jer su svi izvođači kroz svoje nastupe pokazali izuzetnu kvalitetu i puno emocija. Ipak, struka će imati zadnju riječ – kako je i red.
Predstavniku naše županije u Dugom Selu već sada želimo puno uspjeha te zdušno navijamo za njega!