160 godina rada škole u Gušću


Proslava u školi Gušće

Danas je u Gušću, na svečan način, obilježena 160 – ta obljetnica postojana i rada škole. Obilježavanje je održano u društvenom domu u Gušću.

Proslavu su, uz učenike i djelatnike škole, uveličali  i gosti: dožupan Sisačko – moslavačke županije, g. Ivan Celjak, upravitelji župa koje djeluju na području na kome se nalazi škola (vlč. Damir Ceković iz Župe sv. Mihaela Arkanđela iz Preloščice te vlč. Krešimir Bulić – župnik Župe bl. A. Stepinca iz Budaševa), ravnatelj OŠ Popovača g. Dražen Mlakar, ravnateljica OŠ Ivana Kukuljevića iz Siska, gđa. Željka Birač, umirovljeni bivši djelatnici škole, roditelji učenika i mještani Gušća.

Program je započeo pozdravnim govorom ravnateljice OŠ Budaševo – Topolovac – Gušće, gđe. Mirele Maričević.  U svome govoru ona je istaknula značenje ove obljetnice za sve bivše i sadašnje đake škole u Gušću istaknuvši kako je to bilo prvo mjesto iz kojega su krenuli u svijet i život i oblikovanje sebe kao osobe. Zahvalila se na dobroj suradnji i pomoći predstavnicima Županije, Mjesnog odbora Gušće i svim žiteljima Gušća, kao i učenicima, roditeljima i djelatnicima škole na svakom trudu koji su, kroz svoj rad, uložili u visoka postignuća ove škole.

Domaćinima je čestitku uputio i dožupan, g. Ivan Celjak, kao i vlč. Damir Ceković u ime sisačkoga biskupa Vlade Košića te u svoje osobno ime.

Kroz bogat i raznolik program predstavljena je povijest škole u Gušću, ali i rad sadašnjih učenika iz svih škola, matične u Budaševu i područnih, kroz njihove izvannastavne aktivnosti.

Druženje je nastavljeno sportskim susretima učenika.