Danas je u prostoru Hrvatske gospodarske komore u Sisku podijeljeno više od 280 ugovora za programe javnih potreba u kulturi Sisačke–moslavačke županije. Udrugama iz područja kulture, vjerskim zajednicama, fizičkim i pravnim osobama vlasnicima zaštićenih kulturnih dobra te ustanovama čiji rad se temelji na kulturi, dodijeljena su sredstva u vrijednosti 1.600.000,00 kuna.

Natječaj za dodjelu sredstava u kulturi Sisačko-moslavačke županije bio je otvoren od 1. prosinca 2017. godine do 15. siječnja 2018. godine. Nakon administrativne provjere prijavljenih programa Kulturno vijeće Sisačko–moslavačke županije vrednovalo je gotovo 350 predloženih programa i odabralo za financiranje njih 289. Među projektima koji su ostvarili financijsku potporu su obnove kulturnih cjelina naselja Krapje i Drenov Bok, izrada povijesnih odora s prostora Sisačko–moslavačke županije, sanacija kapelica i tradicijskih kuća, susreti kulturno umjetničkih društava, smotre zborova, susret klapa u Sisku, tamburaške susrete, nabavke instrumenata i mnoge druge programe.

Sredstva je dodijelio župan Ivo Žinić koji je zahvalio Kulturnom vijeću na radu i svima koji su omogućili današnju dodjelu te izrazio nadu kako će ova sredstva pomoći u radu i razvoju kulture i zaštiti kulturne baštine.

Popis prihvaćenih programa možete pogledati ovdje (http://aplikacije.smz.hr:49420/OnlinePrijaveSMZ/Prilozi/2017_2018/Kultura_PrihvaćeniProgrami_2018_v1.pdf)