U organizaciji Sisačko-moslavačke županije i Srednje škole Viktorovac, u Sisku je u petak, 5. svibnja 2023. godine održan 4. Palačinka kup, natjecanje srednjih škola u izradi palačinki. Palačinka kup otvorio je župan Ivan Celjak koji je poželio puno uspjeha učenicama i učenicima u natjecateljskom dijelu manifestacije nakon čega je obišao radne jedinice na kojima su se izrađivale ove omiljene slastice.

Na Palačinka kupu natjecali su se učenici Srednje škole Zabok, Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb, Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac, Srednje škole Topusko, Srednje škole August Šenoa Garešnica, Srednje škole Plitvička jezera iz Korenice, domaćin Srednja škola Viktorovac te Osnovna škola Braća Bobetko koja je pobijedila na Malom palačinka kupu za osnovne škole.

U natjecateljskom dijelu pripremale su se obične, a u revijalnom dijelu američke palačinke. Posjetiteljima je podijeljeno oko tisuću i petsto palačinki koje su mogli degustirati uz bezalkoholne koktele koje su pripremali budući konobari.

Učenici Srednje škole Viktorovac, koji se školuju za zanimanje medicinske sestre i tehničari, mjerili su građanima tlak i kontrolirali razinu šećera u krvi. U glazbenom dijelu programa nastupili su zborovi OŠ Mate Lovraka Petrinje i OŠ Popovača te polaznici Pop rock škole.