TISUĆU PALAČINKI ZA NAŠE SUGRAĐANE NA 4. PALAČINKA KUPU U SISKU


Prilika da probate slasne, mekane i ukusne palačinke pruža vam se ovoga petka, 5. svibnja od 16 sati kada će se u Sisku, na pješačkoj zoni, održati 4. palačinka kup u organizaciji Srednja škola Viktorovac Sisak i uz potporu Sisačko-moslavačka županija.

 

Organizatori ističu kako će se u natjecateljskom dijelu pripremati klasične palačinke, a učenici škola pripremat će još i američke palačinke. Bit će ispečeno oko tisuću palačinki pa pozivamo sve građane da dođu na Palačinka kup kako bi degustirali ovaj omiljeni desert koji se jede u svim dijelovima svijeta.

Na palačinka kupu sudjeluje 9 škola, od kojih dvije iz Siska – domaćin SŠ Viktorovac te OŠ Braća Bobetko koja je pobijedila u konkurenciji osnovnih škola na Malom palačinka kupu. Osim sisačkih škola, natjecat će se još Srednja škola Zabok, Ugostiteljsko-turističko učilište, #Trgovačko_ugostiteljska_škola_Karlovac, Srednja Škola Topusko, Obrtničko-tehnička škola Slavonski Brod, SŠ August Šenoa Garešnica te #Srednja_škola_Plitvička_Jezera.

Za vrijeme pečenja palačinki, budući konobari pripremat će i bezalkoholne koktele koje će građani također moći degustirati.

Učenici Srednje škole Viktorovac, koji se školuju i za zanimanje medicinske sestre i tehničari, mjerit će građanima tlak i kontrolirati razinu šećera u krvi.

U glazbenom dijelu programa nastupit će zborovi Osnovna škola Popovača i Osnovna škola Mate Lovraka Petrinja te učenici poprock škola.

Pozivamo vas na 4. palačinka kup u petak, 5. svibnja od 16 sati na pješačku zonu u Sisku! Podržite naše učenike i degustirajte svima omiljene palačinke!