Županijska škola u Gvozdu uskoro će biti bogatija za čak tri igrališta. Sisačko-moslavačka županija aplicirala je pri Ministarstvu turizma i sporta za projekt sufinanciranja uređenja igrališta u sklopu Osnovne škole Gvozd i dodijeljeno joj je 820 tisuća kuna. Za ovu malu općinu koja broji 2077 stanovnika, u kojoj je centar društvenog života oko škole, posebno su aktivne mlade odbojkašice koje dolaze iz desetak naselja igrati odbojku na starom školskom igralištu. Sada će nakon uređenja igrališta, postojati čak tri sportska terena na kojima će mladi moći provoditi nastavu tjelesne kulture te izvannastavne aktivnosti.

Sisačko-moslavačka županija provodi politiku ulaganja u gradove i općine na svom teritorijalnom području, a u razgovoru župana Ivana Celjaka s mještanima Gvozda, istaknuli su koliko bi im značilo obnovljeno igralište. Stoga se Sisačko-moslavačka županija prijavila na natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini kojeg je raspisalo Ministarstvo, aplicirajući upravo projekt na području ove Općine.
Na ovaj način Sisačko-moslavačka županija nastavlja s ravnomjernim ulaganjima u školske objekte na području cijele Županije na zadovoljstvo svih, a ponajviše naših najmlađih stanovnika.

Podsjetimo, Sisačko-moslavačka županija je, u godini dana kako je na čelu župan Ivan Celjak, obnovila 12 objekata iz područja obrazovanja koji su oštećeni u potresu, osigurala je prostor za rad Ekonomske škole Sisak, ustupila radni prostor županijske uprave i uredila za potrebe održavanje nastave Gimnazije Sisak.

Glazbenu školu Fran Lhotka Sisak smjestila u Dom INA Rafinerije nafte Sisak. U Glini je osiguran montažni objekt za odvijanje nastave Srednje škole Glina. Županija je obnovila i OŠ Mate Lovraka u Petrinji te u njoj privremeno nastavu imaju i učenici Srednje škole Petrinja. Sanirana je i OŠ Dragutina Tadijanovića u Petrinji gdje nastavu privremeno pohađaju učenici I. OŠ Petrinja.

Iako visoko školstvo nije u nadležnosti Županije, svjesni potrebe vraćanja studenata u grad Petrinju, Županija je u suradnji s resornim ministarstvom u potkrovlju škole uredila prostor za Učiteljski fakultet tako da su se i studenti vratili na područje Petrinje.
Svim studentima koji će ostati studirati na području Sisačko-moslavačke županije osigurana je poticajna mjera od 5.000,00 kuna prilikom upisa na 1. godinu studija.

Do sada, u samo godinu dana ukupno je obnovljeno i uređeno 40 objekata u nadležnosti Sisačko-moslavačke županije, oštećenih od potresa, a koje posredno ili neposredno koristi nekoliko tisuća ljudi.
Zajedno s obnovom pokrenuto je stotinu projekata s ciljem revitalizacije sisačko-moslavačkog kraja.

Župan Celjak je ovom prigodom istaknuo: “Naši učenici, studenti, profesori…iznimno su nam važni što pokazujemo svim ovim žurnim projektima obnove, mjerama potpore kroz stipendije koje smo prvi puta rasporedili tako da na početku školske odnosno akademske godine kada su i troškovi najveći, naši učenici mogu ostvariti pravo na 4.000 kuna, a studenti 5.000 kuna potpore. Otvorili smo novouređeni dom u Novskoj, a i u Sisku uređujemo prvi učenički dom za 60-tak učenika. Naša županija ima budućnost, a mi ulažemo upravo najviše u tu svjetlu budućnost, naše mlade.”