OBILJEŽAVANJE 100 GODINA RADA SISAČKE GIMNAZIJE


Od 3. do 11. listopada Gimnazija Sisak obilježava 100 godina rada. Jedna od priredbi kojom će se proslaviti ovaj jubilej, bit će izložba “Gimnazija Sisak očima fotografa” koja će biti svečano otvorena u četvrtak, 3. listopada u19 sati, u Državnom arhivu u Sisku, Frankopanska 21.

Ovom izložbom odaje se počast svim učenicima, profesorima i djelatnicima Gimnazije Sisak, koji su sudjelovali u životu i radu Gimnazije Sisak u proteklih 100 godina. Svaka izložena fotografija svjedoči o brojnim promjenama koje su se dogodile u proteklih 100. godina, a nema objektivnijeg promatrača od objektiva kamere, koji bi mogao bolje svjedočiti o proteklih 100 godina sisačke Gimnazije.
Sve je tu zabilježeno: društvene, političke, modne i sve druge promjene. Osmijesi na licima učenika i profesora svjedoče o njihovo sreći, a mudri su ljudi rekli : “Od kolijevke pa do groba, najljepše je đačko doba”.
Proteklih 100. godina, Gimnazija Sisak, stvara sretna lica. Međutim, to nisu samo sretna lica, to su budući liječnici, inženjeri, doktori znanosti suci, pa i gimnazijski profesori. To će biti prilika za pogledati jedan dio tih sretnih gimnazijskih lica koja su kroz proteklih 100 godina prošli gimnazijskim hodnicima, kabinetima i učionicama. Izložba će biti otvorena za posjetitelje do 18. listopada 2019.

Proslava se nastavlja 9. listopada u 19 sati koncertom u čast Gimnazije Sisak u Glazbenoj školi Frana Lhotke u Sisku te u četvrtak, 10. listopada, sportskim susretima na igralištu Gimnazije od 9 do 12 sati.

Središnja svečanost održat će se u petak, 11. listopada, u Domu kulture Kristalna kocka vedrine u Sisku gdje će se s početkom u 12 sati održati svečana akademija.