Župan Ivan Celjak je 4. siječnja 2022. godine s predstavnicima triju udruga: Centra za žene Adela (ugovor o financiranju programa tajnog skloništa i savjetovališta za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja u okviru Nacionalne strategije zaštite od nasilja u obitelji), Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije – Sisak ( o financiranju programa Dnevnog centra slijepih u okviru Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom) i Udrugom osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije ( o financiranju programa Mala kuća – pružanje socijalnih usluga djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom u okviru Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom), potpisao ugovore kojima su za ove aktivne udruge osigurana sredstva iz Proračuna Sisačko-moslavačke županije.

„Ugovore potpisujemo odmah početkom godine jer smo upoznati s okolnostima u kojima djeluju ove udruge i znamo koliko im je važno imati osigurane financije,“ izjavio je župan.

Uz ova županijska sredstva župan Ivan Celjak je tijekom radnih sastanaka u resornom Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike predstavio potrebu za dodatnim sredstvima iz državnog proračuna, kojima je udrugama osigurano dodatno financiranje.
Uz navedena sredstva župan je dodatno uložio napore i u suradnji s donatorima koji su iskazali namjeru pomoći udrugama, preusmjerio ponuđenu pomoć.
Župan Ivan Celjak je u ovoj prigodi rekao: „Za ove udruge, koje rade s najranjivijim članovima naše zajednice željeli smo, unatoč smanjenju prihoda i šteta koje je prouzrokovao katastrofalni potres, osigurati neophodna sredstva i izuzetno sam radostan što smo to uspjeli učiniti i što će svoje aktivnosti moći provoditi i dalje.“