Danas, 21. lipnja na Prvom programu u 20:45 prikazuje se emisija #Zajedno za glazbenu. Velikim koncertom na Svjetski dan glazbe glazbenici iz cijele Hrvatske još jednom će posvjedočiti kako je glazba najljepši način da podijelimo radost, učinimo nešto dobro i budemo zajedno za glazbenu i sretniju budućnost Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku i Petrinji. U organizaciji HRT-a, uz suradnju s HDS-om i HGU-om večeras će se na zagrebačkom Prisavlju slaviti glazba na Prvom programu HTV-a te Drugom programu Hrvatskog radija.

Koncert će ujedno biti i glavni događaj prvog dana humanitarne akcije #zajednozaglazbenu koja ima za cilj pomoći svim polaznicima GŠ Frana Lhotke u Sisku i Petrinji. Učenici glazbene škole, mladi ljudi koji tek otkrivaju svijet glazbe, organizirajući koncerte pred svojom školom nekoliko dana nakon velikog potresa, pokazali su svima što znači voljeti glazbu te kako znaju da glazba u njihovom gradu ne smije utihnuti. Humanitarnim koncertom oni veliki, stariji i poznati glazbenici zahvalit će mladim ljudima iz Siska i Petrinje na najljepši način: izvodeći glazbu za njih!

Dakako, u humanitarne svrhe s ciljem da potaknu sve nas da telefonskim pozivom osiguramo novac za kupnju instrumenata koji su im potrebni. Znamo da vrijeme pandemije nije bilo sklono glazbenicima ali i ovaj put žele svoju umijeće, ljubav i vrijeme darovati djeci. Svojim nastupima pokazat će što znači živjeti glazbu, voljeti glazbu i pomoći glazbom.

Na velikoj sceni na Prisavlju nastupit će Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog, bend pod ravnanjem Nikše Bratoša, a svi će gledatelji moći uživati u izvedbama Vanne, Renate Sabljak, Josipe Lisac u suradnji s bendom “Hladno pivo”, Vokalnog ansambla L.I.P.E iz Siska, Tereze Kesovije, Zsa Zsae i Hilsona Mandele, Albine Grčić, Massima, Ervina Baučića, Gibonnija, Petrita Çekua, Damira Urbana i 4, Nene Belana, te bendova Psihomodo Pop, Detour i Hladno pivo.

Svoj glazbeni pozdrav poslat iz Splita će poslati i Doris Dragović, Zorica Kondža, Tedi Spalato i Ante Gelo, iz Osijeka Pero Galić, Goran Bošković, Nera Mamić, Kruno Dražić, Šima Jovanovac, Drago Laban, Branimir Jovanovac, Franjo Sarić, iz Dubrovnika klapa Kaše, Silente, Dora Kamber i Pero Škobelj, iz Pule Bruno Krajcar, Alen Vitasović, Edi Maružin, Gabi Galanta, a Olja Dešić i Vlado Simčić Vava okupili su riječke rockere svih generacija koji će zajedničkom izvedbom pjesme “Ajmo, Rijeka” poslati glasan poziv zajedno za glazbenu školu, zajedno za nove mlade ljude iz GŠ-a koji će nam se pridružiti na koncertu.

Majstor rasvjete je Marko Foretić, redatelj Tihomir Žarn, za scenografiju je odgovoran Igor Juras. Voditelji su Duško Ćurlić i Ivan Vukušić.

Izvor: hrtprikazuje.hr
Foto: hrtprikazuje.hr