Siščaninu svjetska nagrada za fotografiju vjenčanja


Dobre vijesti iz Siska (i SAD-a).
Nova selekcija najboljih fotografija vjenčanja u 2019

 

Hrvatski fotograf vjenčanja među 50 najboljih na svijetu

 

Sisački fotograf Midhat Mulabdić koji stoji iza brenda Benedetto Lee i dalje vrijedno dobija priznanja i nagrade iz svijeta fotografije vjenčanja.
Nakon prošlogodišnje Best of Wedding photography 2018 izbora svjetske fotografske zajednice Lookslikefilm, te ovogodišnje nominacije za Top 30 Rising stars newyorškog magazina Rangefinder, danas je ponovno stigla vijest iz Sjedinjenih Američkih Država. Junebug – The 2019 Best of the Best

Svake godine, već 11 godina zaredom, Junebug Weddings odabire top 50 vjenčanih fotografija iz cijelog svijeta, a ove godine među 50 najboljih izabrali su i fotografiju hrvatskog fotografa Midhata Mulabdića.

Tisuće fotografija vjenčanja se snimaju svake godine širom svijeta, a na ovom natjecanju bude preko 10.000 prijava. Ući u finalnih 50 nije nimalo lako. Poslao sam nekoliko radova i da budem iskren, pored potajnog nadanja, nisam očekivao da ću doći do finalne selekcije. Većina fotografa pošalje dobre radove, ali samo nekolicina njih uspije proći nekoliko krugova glasovanja. Za finalnu selekciju traže se jedinstvene fotografije koje bude emociju, koje se pamte i koje vas tjeraju da se na neko vrijeme zaustavite.

Moja fotografija “Every girl’s dream” je nastala na vjenčanju u Švicarskoj. Uvijek se trudim prikazati “standardne” stvari i događanja vjenčanja na drugačiji način, posebno kada se radi o cipelama ili sličnim detaljima kojima nedostaje ljudski faktor da bi dobile veći značaj. S obzirom da su cipele bile poznatog dizajnera Louboutin, mladenka je željela da ih obavezno ufotkam.
Kako sam otac dvije kćeri, njihova fascinacija općenito cipelama i time da jednog dana budu mladenke me inspirirala da uradim ovakvu fotku. Poslije sam mladenku fotografirao na istom mjestu. A kada stavite te dvije fotografije jednu pored druge u album, to dodatno ispriča priču.

 

Linkovi: junebugweddings.com
https://junebugweddings.com/photo-contests/best-of-wedding/2019
benedettolee.com
https://www.instagram.com/benedettolee/