Ministarstvo hrvatskih branitelja prestaje sa zaprimanjem zahtjeva za jednokratnu novčanu pomoć po osnovi prirodne nepogode potresa s danom 10. ožujka 2021. godine, navedeno je na njihovim mrežnim stranicama.

Iz Ministarstva poručuju i da svi zahtjevi za jednokratnu novčanu pomoć zaprimljeni po toj osnovi nakon navedenog datuma neće biti uzeti na razmatranje.

Podsjećamo, zahtjev za dodjelom izvanredne jednokratne novčane pomoći mogu podnijeti hrvatski branitelji ili članovi obitelji smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji su vlasnici stambenih objekata oštećenih u potresu. Zahtjev treba sadržavati:
– podatke o podnositelju zahtjeva i članovima kućanstva (ime i prezime, OIB, adresa stanovanja i broj telefona)
– podatke o pretrpljenoj materijalnoj šteti na imovini (opisati radi li se o stambenom ili gospodarskom objektu i kakva su oštećenja) te dostaviti dokaz o nastaloj šteti (npr. fotodokumentacija i dr.)
– presliku tekućeg ili zaštićenog računa.

Zahtjev se podnosi Ministarstvu hrvatskih branitelja na e-mail: ministarstvo@branitelji.hr ili poštom na adresu Trg Nevenke Topalušić 1, Zagreb. Sve informacije o podnošenju zahtjeva mogu se dobiti u Ministarstvu na telefone: 01/2308-897, 01/2308-834, 01/2308-916
ili u Područnom odjelu Sisak na privremenoj adresi Ulica lipa 1 (prizemlje, u prostorijama Područne službe HZMO-a), tel: 044/660-213.