Naše nam tijelo uvijek na vrijeme da do znanja da je nastupio trenutak za čišćenje od toksina, a zdravija prehrana najpouzdaniji je put do detoksikacije organizma.

Čak i jednodnevni plan detoksikacije dovoljan je za čišćenje organizma od nakupljenih štetnih tvari. Većina nas primorana je živjeti ubrzane živote zbog čega se često nemamo dovoljno vremena posvetiti prehrani. Srećom tu je jednodnevni plan detoksikacije od kojeg ćeš se osjećati bolje, a koji ti neće oduzeti previše vremena.

Započni svoj dan sa zelenim smoothiejem

Zeleni smoothie odličan je napitak za početak dana. Osim što će ti pomoći izbaciti toksine iz organizma, također će ti i napuniti vitaminima i mineralima iz voća i povrća, a podarit će ti i tone energije.
Sastojci: 2 šalice vode, par listova špinata, par listova zelene salate, 2 stabljike celera, 1 jabuka, 1 banana, 1 kruška, 2 čaše limunova soka, led
Priprema: najprije je potrebno dobro oprati voće i povrće, a zatim sve namirnice izblendati dok se ne dobije homogena tekućina. Količina namirnica dovoljna je za četiri čaše zelenog smoothieja. Voće i povrće veoma se lako upija u organizam kada je u tekućoj formi. Upravo iz ovog razloga zeleni je smoothie toliko dobar za naš organizam.

Iskoristi moć limuna

Limun je jedna od najkorisnijih voćki. Sadrži velike količine vitamina C koji aktivira jetru i sudjeluje u regeneraciji oštećenog tkiva. Topla limunada drugi je korak jednodnevne detoksikacije.
Sastojci: 1 čaša vode, 1/2 limuna
Priprema: polovicu limuna valja iscijediti u toploj, nikako vrućoj vodi – i to je to!
Kraj dana uz šalicu vrućeg egzotičnog čaja
Limun je jedan od nezaobilaznih sastojaka i kada je u pitanju treći korak detoksikacije. Kombinacija limuna, đumbira i chili papričica odlična je kada je u pitanju borba protiv štetnih bakterija. Limun i đumbir stimuliraju cirkulaciju, a ljute papričice razrjeđuju štetnu sluz.

Izvor: F. I.
Foto: pixabay