Međunarodna humanitarna organizacija International Medical Corps 5. ožujka je donirala novo ambulantno vozilo Zavodu za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije.

Ova humanitarna organizacija posvećena je spašavanju života i pružanjem hitnih medicinskih usluga kao i programima obuke i razvoja zdravstvenog osiguranja za one koji su pogođeni katastrofom, bolešću ili sukobom. Njihova je pomoć došla i u našu Županiju još krajem prošle godine kada su Zavodu za hitnu medicinu donirali dva kontejnera za ispostavu u Glini.

Ovoga puta, International Medical Corps donirao je ambulantno vozilo marke Peugeot koje je u potpunosti opremljeno svom potrebnom opremom (defibrilator/monitor i prijenosni ventilator) za što uspješniju i brzu medicinsku intervenciju kod pacijenata. Također, vozilo će već od danas poslijepodne biti dostupno za intervencije na području Gline i Topuskog.

Od razornog potresa koji je 29. prosinca 2020. godine pogodio našu županiju, ova je međunarodna humanitarna organizacija osigurala pomoć vrijednu više od 3,1 milijun kuna za cjelokupan zdravstveni sustav Republike Hrvatske. Također, u planu im je i cjelovita obnova objekta Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije.

No, osim donacije International Medical Corpsa, Zavod za hitnu medicinu dobio je jutros još jednu vrijednu donaciju. Američka tvrtka Arbor Medical Corporation donirala im je dva manja prijenosna ultrazvučna uređaja koja će se koristiti za brzu screening dijagnostiku. Ravnatelj dr. Tomislav Fabijanić zahvalio se na ovoj vrijednoj donaciji te istaknuo da je to novost u zdravstvenim uslugama koje pruža Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije.