Volonteri i djelatnici biskupijskog Caritasa i dalje danonoćno i neumorno pomažu potrebitima. Nedjelju, 3. siječnja započeli su s misnim slavljem u bazilici sv. Kvirina u Sisku koje je predvodio sisački biskup Vlado Košić i koji je zahvalio svim volonterima te im poručio kako je ovo prilika za iskazati ljubav prema bližnjem u potrebi, kako nas je sam Isus učio.

Volontiranje započinje u ranim jutarnjim satima i traje do kasno u noć. Unatoč navedenom, među volonterima vlada pozitivna atmosfera i nema mjesta umoru jer jedino ujedinjeni i uz Božju pomoć možemo osigurati sve potrebno našim bližnjima.

Tijekom 6 dana preko 1000 volontera sortirali su i podijelili kroz 3 distribucijska centra oko 100 šlepera hrane, higijenskih potrepština, odjeće, obuće, grijalica, agregata, šatora te raznog građevinskog materijala. Donacije kao i volonteri pristigli su iz cijele Hrvatske te inozemstva i u ovom kratkom vremenu napravili su bezbroj kilometara kako bi pomoć stigla u svako selo. Caritas je putem svojim donatora osigurao i mobilne kućice te opremu koja je za njih neophodno potrebna, a u suradnji s tvrtkom APIOS osigurano je i gorivo za agregate.
Caritas u narednim danima nastavlja slušati potrebe stradalih i pomagati.

(SV)