Članovi Stožera civilne zaštite Grada Siska danas su održali završnu sjednicu vezanu za obranu od poplava u ožujku. Zahvaljujući dobroj organizaciji, spremnosti svih sudionika u obrani od poplava i tehničkoj opremljenosti sve su aktivnosti uspješno odrađene vlastitim snagama, pa na području Grada Siska nije bilo potrebe za proglašenjem elementarne nepogode.

Najugroženija su bila područja Sela, Stare Drenčine, Starog Praćna, Odre, Žabna, Stupna i Vurota. Ugrožene su bile 64 kuće, a 30 ih je bilo odsječeno, no niti u jednu naseljenu kuću nije ušla voda. Pripadnici vatrogasnih postrojbi imali su 250 intervencija. U obrani od poplava iskorišteno je 30.200 vreća i 522 m3 pijeska.

Iako nije bila proglašena elementarna nepogoda, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, je na današnjoj sjednici predložila, a članovi Stožera su prihvatili, da se nadoknade troškovi obiteljima čija je struja korištena za pumpe za vodu. Popis tih obitelji sačinit će DVD-i.

Članovi Stožera zahvaljuju svim sudionicima u obrani od poplava, a posebno se zahvaljuju mještanima ugroženih područja na suradnji i razumijevanju.

Na svim područjima koja su bila ugrožena poplavama, ovih će dana djelatnici Zavoda za javno zdravstvo sanirati bunare te dvorišta koja su bila onečišćena izlijevanjem iz septičkih jama, a dodatno će se tretirati komarci.

 

Izvor: sisak.hr