U četvrtak 5.travnja je u uredu gradonačelnice Siska Kristine Ikić Baniček, nakon dvotjednih pregovora, potpisan Kolektivni ugovor za radnike u trgovačkom društvu Auto promet Sisak d.o.o. Uz suglasnost gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, koja predstavlja Skupštinu trgovačkog društva, Ugovor su potpisali direktor Auto prometa Darko Majić, predsjednik Sindikata prometa i veza Hrvatske Stjepan Lisičak i predsjednik tog sindikata u Auto prometu Sisak Ivan Markota te predsjednik Sindikata hrvatskog vozača Miljenko Gočin i predsjednik tog sindikata u Auto prometu Sisak Mirko Skender.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček čestitala je predstavnicima sindikata na kolektivnom ugovoru koji je potpisan na rok od četiri godine.

-Čestitam jer ste uspjeli, za razliku od nekih drugih sindikata koji djeluju u Gradu Sisku, staviti interes radnika ispred politikanstva. Drago mi je što su svi radnici Auto prometa stali iza ovog kolektivnog ugovora i slažu se s njegovim prijedlogom – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Zadovoljstvo potpisanim ugovorom izrazio je i direktor Auto prometa Sisak Darko Majić.

-Predstavnici sindikata pristupili su pošteno i sa stvarnom željom da potpišemo ugovor, da zadržimo postojeća i još povećamo prava radnika. Kolektivnim ugovorom zadržavamo postojeća prava i uvodimo dar za djecu u iznosu od 400 kuna kojeg radnici do sada nisu imali – rekao je Majić.

Predsjednik Sindikata prometa i veza Hrvatske Stjepan Lisičak zahvalio je gradonačelnici koja je prihvatila inicijativu predstavnika sindikata o pokretanju kolektivnog pregovaranja te je istaknuo kako su tijekom pregovora imali korektnu suradnju i s direktorom Majićem. Predsjednik Sindikata hrvatskog vozača Miljenko Gočin naglasio je kako Auto promet Sisak, uz modernizaciju voznog parka, skrbi i o zaposlenima.

-Vjerujem da je ovo početak ostvarenja još boljih prava, ali i osiguranje da nam radnici ostanu – rekao je Gočin.

I predsjednici sindikata u Auto prometu Sisak Ivan Markota i Mirko Skender istaknuli su kako se nadaju da će konsolidacijom poduzeća, a u dogovoru s direktorom i poslodavcem, doći i do još boljih materijalnih prava za zaposlenike Auto prometa Sisak.

 

Izvor: sisak.hr