Proljeće kuca na vrata, a roditelji budućih prvašića razmišljaju o svemu što čeka i djecu i njih na jesen. No, prije toga u glavi imaju sigurno i razna pitanja vezano uz upise njihove djece u prve razrede osnovne škole, ponajviše i zbog novonastalih uvjeta – područja pogođenih potresom te mjera za prevenciju širenja koronavirusa.

Pretražili smo web stranicu Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije na kojima je objavljen je Plan upisa djece u prvi razred osnovne škole za 2021./2022. školsku godinu za dio SMŽ koji nije pogođen potresom, a naknadno će biti objavljen plan upisa i pregleda djece za ostali dio Sisačko-moslavačke županije. U nastavku Vam donosimo vam neke od najvažnijih informacija, a sve detaljnije informacije možete saznati „klikom“ na dolje navedene poveznice.

Pregledi djece odvijat će se u prvoj fazi i to za dio Sisačko-moslavačke županije koji nije pogođen potresom prema sljedećem rasporedu pregleda koji možete pronaći na sljedećoj poveznici na web stranicama ZZJZ SMŽ: RASPORED PREGLEDA DJECE PRIJE UPISA U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLEZA DIO SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE KOJI NIJE POGOĐEN POTRESOMZA ŠKOLSKU GODINU 2021./2022

Vrlo je važno istaknuti da tri (3) dana prije dogovorenog termina pregleda, roditelj djeteta ispunjava upitnik s anamnestičkim podacima kojeg je zatim potrebno dostaviti na niže navedene adrese e-pošte i to kako slijedi:

– za područje Popovače tatjana.poljanac@zzjz-sk.hr
– za područje Kutine skolska-kutina@zzjz-sk.hr
– za područje Novske skolska-novska@zzjz-sk.hr

Upitnik s anamnestičkim podacima možete preuzeti na sljedećoj poveznici: Upitnik za roditelje

Dokumenti koje je potrebno donijeti na liječnički pregled:

  • važeću zdravstvenu iskaznicu- OIB djeteta
  • preslika cjepne iskaznice ili ispis cijepljenja iz pedijatrijskog kartona
  • zdravstveni karton nadležnog pedijatra
  • popis dodatne dokumentacije ukoliko postoji (povijest bolesti u slučaju kroničnog oboljenja, nalazi logopeda i/ili psihologa, Rješenje o tjelesnom oštećenju, mišljenje predškolske ustanove o razvojnim aspektima djeteta ovisno o kronološkoj dobi)
  • laboratorijski nalaz krvi (HB i urin)
  • ispunjenu zubnu putovnicu koju izdaje doktor dentalne medicine nakon provedenog pregleda i dijagnostičko-terapijskih postupaka.

Upis djece u prvi razred osnovne škole izvršit će se 1., 2. i 4. lipnja 2021. godine u matičnoj školi i područnim razrednim odjelima prema terminima koje utvrde škole.
Sve detaljnije upute možete pročitati na stranici Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije: PREGLED DJECE

Izvor: zzjz-sk.hr