U Sisku se održava važan događaj na temu ekologije


II. Sisački energetski dan

Svijet je konačno postao globalno svjestan problema klimatskih promjena, što se ogleda u stvaranju Pariškog sporazuma koji predstavlja prvi svjetski sporazum o klimatskim promjenama.

Odredbe sporazuma, čiji je konačni cilj održati porast globalne temperature ispod 2°C u odnosu na predindustrijsko doba, moguće je ostvariti samo uz široki društveni konsenzus koji uključuje suradnju gospodarskih subjekata, obrazovnih i znanstvenih institucija, nevladinih udruga, različitih interesnih skupina, ali i samih građana.

Nastavno na uspješno održan 1. Sisački energetski dan koji je okupio više od 150 sudionika, a na kojem su između ostalih predavanja održali predstavnici vodećih sisačkih energetskih objekata (TE-TO-a Sisak, INA-e Rafinerije nafte Sisak, HEP Toplinarstva- Pogona Sisak) i akademske zajednice, ideja ovog događaja je daljnje širenje svijesti o potrebi smanjenja štetnih klimatskih promjena, zaštiti okoliša te racionalnom korištenju energije i prirodnih resursa. Samo podizanjem kolektivne razine svijesti i sinergijskim djelovanjem možemo se suočiti s rješavanjem najzahtjevnijeg problema s kojim se čovječanstvo ikada suočilo – klimatskim promjenama. U privitku dostavljamo raspored samog događaja. Format događaja je zamišljen kao prezentacije pozvanih stručnjaka u trajanju od 15 minuta s 5 minutnom diskusijom između predavanja. Predavanja su podijeljena u 3 bloka, s obzirom na centralnu temu koja se provlači kroz prezentacije bloka. Uz sama predavanja u prostoru hotela bit će postavljeni štandovi s prigodnim sadržajima. Također molimo da obavijest o događaju pošaljete i Vašim kontaktima za koje mislite da bi mogli biti zainteresirani.

Sudjelovanje na samom događaju je besplatno pa je ideja skupiti što više ljudi s ciljem popularizacije energetike, lokalnih kapaciteta grada Siska te širenja svijesti o obnovljivim izvorima energije. Radujemo se Vašem dolasku.

 

Datum održavanja
18.10.2018. u 09:00 h, u hotelu Panonijau Sisku