U Sisku se nastavlja slavljenje knjige i čitanja i to među osnovnoškolcima, najmlađim čitateljima.
Tako je upravo naš grad bio domaćin Županijskog natjecanja u čitanju naglas za Sisačko – moslavačku županiju. Ono je održano jučer, u Ogranku Caprag Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak.
Najuspješniji čitači iz sedam gradova i općina naše županije, okupili su se jučer u poslijepodnevnim satima u Capragu i od 17 sati otpočelo je još jedno natjecanje u čitanju naglas.
Bila je to prava poslastica za ljubitelje knjiga, ali i one koji vole glasno i jasno čitati, ili pak slušati dok im se čita naglas.
Sudionici ovogodišnjeg županijskog natjecanja bili predstavnici iz Siska, Petrinje, Kutine, Novske, Lipovljana, Popovače i Hrvatske Kostajnice.
 Njihovo predstavljanje svoje omiljene knjige, kao i interpretaciju ulomka čitanjem naglas pratilo je i vrednovalo tročlano povjerenstvo u sastavu Suzana Šantek, dipl. knjižničarka i ravnateljica Knjižnice i čitaonice Glina, Jadranka Gabriša-Perković, dipl. knjižničarka u Industrijsko-obrtiničkoj školi Sisak te Karmen Valenta, novinarka i radijska voditeljica Radio Quirinusa.
Djeca su se natjecala u dvije kategorije: mlađoj ( učenici 3. – 5. razreda ) i starijoj ( učenici 6. – 8. razreda ).
Donosimo pobjednike u obje kategorije:
Mlađa kategorija:
1. mjesto: Lorena Klopotan, 3. r. Osnovna škola Popovača (mentorica Lucija Vlahov)
2. mjesto: Nika Lovreković, 5. r. Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sisak (mentorica Željka
Čondić)
3. mjesto: Lara Gelo, 5. r. Prva osnovna škola Petrinja (mentorica Draženka Vuković )

Starija kategorija:
1. mjesto: Lena Repinc, 8. r. Osnovna škola Josipa Kozarca, Lipovljani (mentorica Ksenija
Jurić)
2. mjesto: Natali Rožić, 8. r. Osnovna škola Popovača (mentorica Martina Tutić)
3. mjesto: Mia Plavšić, 7. r. Osnovna škola Viktorovac (mentorica Ivana Rakas)
  Čestitamo svim sudionicima, svima koji promiču knjige i čitanje te ih na taj način približavaju drugima. Posebno čestitamo pobjednicima i radujemo se s njima.  Ovdje priča o ljepoti knjige i čitanja ne završava. Svoj nastavka dobiva već idući mjesec i to opet u Sisku.

Vrhunac veličanja knjige i čitanja naglas biti će 22. i 23. studenog ove godine, kada će Sisak biti domaćin šestog Državnog natjecanja u čitanju naglas.Svi ste pozvani!!
 

Izvor: Narodna knjižnica i čitaonica Sisak
Foto: Narodna knjižnica i čitaonica Sisak