Izmjena načina uručivanja pošiljaka Hrvatske pošte


Mijenja se način uručivanja pošiljaka Hrvatske pošte u slučaju kada poštar procijeni da uručenje pošiljke ugrožava njegovu sigurnost, kada korisnik odbija neposredni kontakt ili je u samoizolaciji.

Hrvatska pošta je izmijenila načine uručivanja pošiljaka uslijed epidemije uzrokovane koronavirusom. Za sve slučajeve uručenja poštanskih pošiljaka u kojima poštar procijeni da za njega nema nikakve opasnosti i u slučajevima kada primatelj ne postavlja ograničenja prilikom uručena poštanske pošiljke uručivat će se na uobičajeni-propisani način.

U slučajevima kada poštar procijeni da uručenje poštanske pošiljke ugrožava njegovu sigurnost, u slučajevima kada korisnik odbija neposredni kontakt s poštarom ili kada je primatelj u samoizolaciji mijenja se način uručivanja pošiljaka ovisno o tome radi li se o uručenju na adresi fizičkim osobama, pravnim osobama, fizičkim osobama koje obavljanju registriranju djelatnost, udrugama, uručenju na adresi primatelja putem servisa ili isporuci u poštanskom uredu.

Detaljne izmjene načina poslovanja dostupne su u službenoj obavijesti Hrvatske pošte.